Η αξία της τόνωσης του οργανισμού στην τρίτη ηλικία - Free Sunday
Η αξία της τόνωσης του οργανισμού στην τρίτη ηλικία
Δέκα συμβουλές για καλύτερη ζωή που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Η αξία της τόνωσης του οργανισμού στην τρίτη ηλικία

Είναι γνωστό ότι το πέρασμα των χρόνων δημιουργεί διαφορετικές ανάγκες στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απαιτείται αλλαγή των διατροφικών συνηθειών. Πολλές φορές αυτή επιβάλλεται, καθώς κατά την τρίτη ηλικία εμφανίζονται οι περισσότερες χρόνιες παθήσεις, οι οποίες, πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή, απαιτούν τον συνδυασμό τροφίμων που εξασφαλίζουν την τόνωση του οργανισμού και την ενέργεια που απαιτεί το σώμα, χωρίς όμως αυτά να συνδυάζονται με βλαβερές ουσίες.

Η ενίσχυση του οργανισμού με πρωτεΐνες θεωρείται καίριας σημασίας, γι’ αυτό πολλές φορές απαιτείται η λήψη κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής. Οι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που περιλαμβάνονται σε αξιόπιστα συμπληρώματα συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι είναι καλό να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με συμπληρώματα. Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας αλλάζει, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνουμε θρεπτικά συστατικά, όπως οι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.

Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούμε κάποιο γεύμα με συμπληρώματα. Αυτά θα πρέπει να καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και ισορροπημένης διατροφής και να συμπληρώνουν τα γεύματα, όχι να τα υποκαθιστούν. Ο ρόλος τους είναι να προσθέσουν στο καθημερινό διαιτολόγιο πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που δεν εξασφαλίζονται μέσω της φυσιολογικής καθημερινής διατροφής.

Η δοσολογία των συμπληρωμάτων εξαρτάται από τον κάθε ενήλικα. Φυσικά, είναι ορθό να υπάρξει συζήτηση με τον γιατρό, ώστε να δώσει την απαραίτητη κατεύθυνση για την ποσότητα και τη συχνότητα λήψης. Συνήθως τα συμπληρώματα λαμβάνονται δύο φορές την ημέρα.

Δέκα συμβουλές για καλύτερη ζωή και ενέργεια

• Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό.

• Ενισχύστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

• Εντάξτε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας και κρατηθείτε σε φόρμα.

• Ώρα να πάρετε πρωτεΐνες! Απορροφώνται πολύ καλύτερα μετά από σωματική άσκηση.

• Απολαύστε τον ήλιο για παραγωγή βιταμίνης D, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου.

• Πίνετε 1 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα.

• Μην ξεχνάτε να τρώτε 3 γεύματα την ημέρα. H σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας σας.

• Οργανώστε το γεύμα της επόμενης ημέρας, ώστε να αποφεύγετε τον αυτοσχεδιασμό και να συνεχίσετε να ακολουθείτε μια καλή διατροφή.

• Αφιερώστε χρόνο για τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο, να πάτε βόλτα τον σκύλο σας κ.λπ.

• Κοιμηθείτε 8 ώρες την ημέρα και επαναφορτίστε τις μπαταρίες σας.