Η Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες - Free Sunday
Η Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Η Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Tο 2019 το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Ελλάδας εστίασε στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε η Sanofi Ελλάδας υποστήριξε το έργο ιδρυμάτων και οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας και στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, η ομάδα εθελοντών της Sanofi πρόσφερε δώρα και χαμόγελα σε νήπια που προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Sanofi υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

  1. Υποστήριξη του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου

Η εταιρεία υποστήριξε την ανακαίνιση του εστιατορίου του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ) στην Καλλιθέα, το οποίο φιλοξενεί, διαπαιδαγωγεί και προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε νήπια που προέρχονται από ακατάλληλα οικογενειακά περιβάλλοντα. Μέσω της εν λόγω ενέργειας η Sanofi συνεισέφερε στη δημιουργία ενός όμορφου και προστατευμένου από τις καιρικές συνθήκες χώρου, κατάλληλου για εστίαση, διεξαγωγή πάρτι γενεθλίων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τα παιδιά του ΠΕΝ.

Επιπρόσθετα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου 2019), η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας διοργάνωσε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΕΝ. Τα παιδιά έπαιξαν με τον χιονάνθρωπο, τραγούδησαν με τον μάγο και γέλασαν με τα αστεία των ξωτικών. Οι εργαζόμενοι μαζί με τον εθελοντή Άγιο Βασίλη χάρισαν δώρα και χαμόγελα στα παιδιά!

  1. Συμβολή στην προάσπιση της υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Sanofi υποστήριξε οικονομικά το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» που υλοποιεί η Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας τους.

  1. Ανακούφιση των αστέγων της Αττικής

Η εταιρεία υποστήριξε και το 2019 τη χειμερινή καμπάνια του Ιδρύματος EMFASIS «Merry STREETmas – Χριστούγεννα στον δρόμο», προσφέροντας υπνόσακους στους άστεγους συμπολίτες μας.

  1. Συμβολή στη διασφάλιση κατ’ οίκον νοσηλείας σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα

Τέλος, η Sanofi προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι», προσφέροντας 264 επισκέψεις για κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.