Ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού, ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια - Free Sunday
Ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού, ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια
Ειδικό συνεργείο απολύμανε τους χώρους του σχολείου στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού, ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια

Ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού, μετά τη γυναίκα που βρέθηκε θετική στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας.

Τα νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης, του οποίου το σχολείο απολυμάνθηκε και σφραγίστηκε, και μια 40χρονη γυναίκα στην Αθήνα που είχε επιστρέψει από Ιταλία και μεταφέρθηκε στο «Αττικόν», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η γυναίκα, κάτοικος Αμαρουσίου, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Το υπουργείο Υγείας προχωρά τώρα στην ακύρωση όλων των αποκριάτικων καρναβαλιών στην Ελλάδα.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

O δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά τώρα σε ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό με αφίσες στις στάσεις λεωφορείων.

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη αργά χθες το βράδυ, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παδί, παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. Μετά την επιβεβαίωση του νέου κρούσματος η σχολική μονάδα απολυμάνθηκε και θα παραμείνει κλειστή για δύο εβδομάδες.

Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Η πρώτη γυναίκα, επιχειρηματίας στον χώρο της μόδας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος του δήμου, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο για την εμπορική έκθεση Fashion Week (όπως και εκατοντάδες άλλοι Έλληνες) και επέστρεψε αεροπορικώς με πτήση της Ryanair την περασμένη Κυριακή.

Με δική της πρωτοβουλία και ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνουν οι υγειονομικές αρχές, επικοινώνησε πρώτα τηλεφωνικά με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη, η οποία είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.