Κρούσματα κοροναϊού σε ΕΡΤ και Καθημερινή - Free Sunday
Κρούσματα κοροναϊού σε ΕΡΤ και Καθημερινή
Eurokinissi

Κρούσματα κοροναϊού σε ΕΡΤ και Καθημερινή

Εργαζόμενος στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΡΤ, ενώ θετικός στον ιό βρέθηκε και εργαζόμενος στον δικτυακό τόπο της Καθημερινής.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ, πρόκειται για εργαζόμενο στο τμήμα ροής. Η διοίκηση της εταιρείας ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα, ειδικό συνεργείο απολυμαίνει τον χώρο της ροής βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, ενώ η υπηρεσία χορηγεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση: «Από σήμερα, όλοι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέρχονται στην υπηρεσία μέχρι νεωτέρας. Με μέριμνα των αρμόδιων στελεχών της εταιρείας, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ήδη ενημερώνεται τόσο για τους συναδέλφους που ανήκουν στην προαναφερθείσα κατηγορία, όσο και για το προσωπικό το οποίο μπορεί με την άδεια των προϊσταμένων τους να εργαστεί οίκοθεν.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, θα προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες που πιθανώς χρειασθούν, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.  Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι πλέον σε όλους γνωστά.

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, καθώς ο πανικός κάθε άλλο παρά βοηθά».

Κρούσμα και στην Καθημερινή

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενος στο site της εφημερίδας έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Καθημερινή.

Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας.

«Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας περαστικά και είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή των συνεργατών και αναγνωστών μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.