Μέτρα στα φαρμακεία για αποφυγή του συνωστισμού - Free Sunday
Μέτρα στα φαρμακεία για αποφυγή του συνωστισμού
Σε κάποια φαρμακεία οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μέσω θυρίδας, όπως στα γκισέ των τραπεζών Eurokinissi

Μέτρα στα φαρμακεία για αποφυγή του συνωστισμού

Συστάσεις προς τους φαρμακοποιούς για να προστατευθούν οι ίδιοι αλλά και οι ασθενείς απευθύνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά την απόφαση του ΠΟΥ να χαρακτηρίσει πανδημία την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, προτείνει τα εξής:

- Τοποθέτηση διάφανου διαχωριστικού στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών )

- Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης

- Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου.

- Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους

- Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα,πάγκοι, λοιποί χώροι).

- Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών

Επίσης ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα, σε όσα φαρμακεία το επιθυμούν, να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών ασφαλείας.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και ψυχραιμία», αναφέρει ο ΠΦΣ. Συνιστά στα μέλη του να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων ή μερικών των μέτρων που προτείνει «αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στο έργο της πολιτείας και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την πανδημία».