Καταγράφονται τα τεστ σε ιδιωτικές κλινικές, αντι-ιικά φάρμακα στους νοσηλευομένους - Free Sunday
Καταγράφονται τα τεστ σε ιδιωτικές κλινικές, αντι-ιικά φάρμακα στους νοσηλευομένους
Eurokinissi

Καταγράφονται τα τεστ σε ιδιωτικές κλινικές, αντι-ιικά φάρμακα στους νοσηλευομένους

Ακόμα 35 κρούσματα κορονοϊού, τα οποία ανεβάζουν το σύνολο στα 387, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Δρ Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ανέφερε μάλιστα πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς λαμβάνουν αντι-ιικά φάρμακα, προφανώς στο πλαίσιο δοκιμής, χωρίς όμως να διευκρινίσει για ποια θεραπεία πρόκειται.

Ακόμα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της ομάδας του υπουργείου Υγείας για την κρίση δήλωσε πως δεν συστήνεται εργαστηριακό τεστ για τον ιό, παρά μόνο για όσους παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

Παρόλα αυτά, διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα από ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία προσφέρουν την εξέταση σε όποιον το επιθυμεί, συλλέγονται μαζί με τα αποτελέσματα των δημόσιων εργαστηρίων.

Στο μεταξύ καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος, ενώ συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Τα περισσότερα κρούσματα συγκεντρώνονται στην Αττική, όπως και πολλά από τα 60 ορφανά κρούσματα, που υποδηλώνουν μετάδοση στην κοινότητα.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.