Εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνης παραδίδονται στο ΕΣΥ - Free Sunday
Εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνης παραδίδονται στο ΕΣΥ

Εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνης παραδίδονται στο ΕΣΥ

Την Παρασκευή ξεκινάει η διάθεση του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνης) σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ μετά την έγκριση από τον ΕΟΦ, σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Uni-pharma SA.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία όπως έχει δεσμευθεί, θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος. Επίσης, η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας, αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του Unikinon. 

Παράλληλα η Η Uni-pharma SA ανέφερε ότι «ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι: ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους. 
Η αγορά της πρώτης ύλης,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020».

«Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία κάνουν λόγο για επιτυχή θεραπεία, και τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες. Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984» καταλήγει η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας.