Η MSD στη μάχη κατά του κορονοϊού - Free Sunday
Η MSD στη μάχη κατά του κορονοϊού
Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε τρεις συνεργασίες, προκειμένου να επιταχύνει τις δράσεις της για την ανακάλυψη εμβολίων και θεραπείας.

Η MSD στη μάχη κατά του κορονοϊού

Τρεις νέες σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς επιστημονικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και την πρόληψη και θεραπεία της νόσου που προκαλείται από αυτόν, την Covid-19, ανακοίνωσε η εταιρεία MSD.

Ειδικότερα, η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση εξαγοράς της βιοτεχνολογικής εταιρείας Themis Bioscience, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμβολίων και ανοσορυθμιστικών θεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου και μολυσματικών ασθενειών, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο πλατφόρμα μετάδοσης μέσω φορέα που βασίζεται στον ιό της ιλαράς. Η τεχνολογία αυτή αρχικά αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ, ενός διεθνούς εμβέλειας ευρωπαϊκού ερευνητικού ινστιτούτου, και παραχωρήθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στη Themis για την ανάπτυξη επιλεγμένων αντιικών θεραπειών.

Επίσης, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό IAVI, έναν μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό ο οποίος δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων στον χώρο της υγείας, η MSD στοχεύει στην κλινική ανάπτυξη ενός πειραματικού εμβολίου κατά του SARS-CoV-2 για την πρόληψη της Covid-19.

Τέλος, η φαρμακευτική προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Ridgeback Biotherapeutics, για την επίσπευση της κλινικής ανάπτυξης της υποψήφιας αντιικής θεραπείας EIDD-2801, μιας από του στόματος πειραματικής θεραπείας που αποσκοπεί στο να εμποδίσει την αναπαραγωγή διαφόρων ιών RNA, μεταξύ των οποίων και ο SARS-CoV-2, και η οποία βρίσκεται σε αρχικά στάδια κλινικών μελετών για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

Με αφορμή τις νέες πρωτοβουλίες της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSD, κ. Kenneth C. Frazier, δήλωσε: « Η MSD έχει δεσμευτεί πλήρως να αναπτύξει μια αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία Covid-19 από τη στιγμή της αναγνώρισής της και γνωρίζουμε ότι η επιτυχία θα απαιτήσει παγκόσμια συνεργασία μεταξύ χωρών και εταιρειών και πολλά άλλα. Η Covid-19 είναι μια παγκόσμια πρόκληση και απαιτεί παγκόσμιες λύσεις. Η MSD σκοπεύει να κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο ή φάρμακο αναπτύσσουμε γι’ αυτή την πανδημία ευρέως προσβάσιμο και προσιτό παγκοσμίως και τώρα εργαζόμαστε για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα».