Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι - Free Sunday
Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι
Μην ξεχνάτε ότι η πολύωρη καταπόνηση της επιδερμίδας του προσώπου σας από την ηλιακή ακτινοβολία απαιτεί τακτική ενυδάτωση!

Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι

H ζεστή περίοδος του καλοκαιριού και ο καυτός ήλιος βλάπτουν την επιδερμίδα του προσώπου σας, η οποία χρειάζεται ειδική περιποίηση για να αντεπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι η περίοδος κατά την οποία το δέρμα εκτίθεται σε διάφορους επιθετικούς παράγοντες, εξαιτίας της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας, της αυξημένης θερμοκρασίας, του ξηρού αέρα, της άμμου και της σκόνης, καταστάσεων που ενεργοποιούν περισσότερο τους σμηγματογόνους αδένες.

Ο μεγάλος, μακροπρόθεσμος κίνδυνος είναι η γήρανση των κυττάρων του προσώπου, ενώ βραχυπρόθεσμα το δέρμα μας, χωρίς την κατάλληλη περιποίηση, δείχνει ταλαιπωρημένο και παραμελημένο.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, που μας δίνει ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ. Χριστόφορος Λοϊζίδης, θα προσφέρετε στην επιδερμίδα του προσώπου σας ακριβώς ό,τι χρειάζεται ώστε να παραμείνει προστατευμένη και υγιής.

Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, θα πρέπει να επιλέξετε αντηλιακό που προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση, ενώ, αντίθετα, για τις λιπαρές επιδερμίδες επιβάλλονται προϊόντα που δεν ενισχύουν τη λιπαρότητα (oil free).

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέξετε τη σωστή εφαρμογή τους. Η συνήθεια να φοράμε αντηλιακό και να μπαίνουμε αμέσως στη θάλασσα μπορεί να ακυρώσει τη δράση του, γι’ αυτό καλό είναι να επιλέξετε αδιάβροχα αντηλιακά.

Χρησιμοποιήστε το αντηλιακό σας σωστά

Το αντηλιακό για να δράσει σωστά και να σας προστατέψει θέλει τον… χρόνο του, γι’ αυτό δώστε την ευκαιρία στην επιδερμίδα του προσώπου σας να το απορροφήσει σωστά.

Η εφαρμογή του, επίσης, απαιτεί επανάληψη ανά δύο ώρες και κάθε φορά μετά από σωματική άσκηση, κολύμβηση και έντονη εφίδρωση.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να εφαρμόζετε το αντηλιακό και σε λιγότερο «δημοφιλή» σημεία, όπως είναι τα αυτιά, τα βλέφαρα και κυρίως ο λαιμός και το ντεκολτέ.

Ιατρικός καθαρισμός προσώπου

Ιδρώτας, αντηλιακά και καλλυντικές κρέμες προσώπου, σε συνδυασμό με την άμμο, την αστική σκόνη και τους ρύπους, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα» που καταπονεί την επιδερμίδα του προσώπου σας. Μαύρα και άσπρα στίγματα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά πολύ συχνά και σπυράκια που μοιάζουν με αυτά της ακμής.

Ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου μπορεί να απομακρύνει εγκαίρως από την επιδερμίδα του προσώπου σας τη λιπαρότητα, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα, πριν προλάβουν να τη βλάψουν.

Ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου στο ιατρείο προσφέρει καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών προϊόντων και μεγαλύτερη προστασία και περιποίηση. Εάν μάλιστα πάσχετε από ακμή ή κάποια άλλη δερματική πάθηση, καλό θα ήταν να επιλέξετε πρώτα τον καθαρισμό προσώπου και στη συνέχεια την εφαρμογή προϊόντων ενυδάτωσης, μετά από συμβουλή και καθοδήγηση δερματολόγου.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι η πολύωρη καταπόνηση της επιδερμίδας του προσώπου σας από την ηλιακή ακτινοβολία απαιτεί τακτική ενυδάτωση, με προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας και στις ανάγκες του.

Ο ρόλος των βιταμινών

Το οξειδωτικό στρες είναι μια επιβλαβής κατάσταση για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου, που προκαλείται από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το οξειδωτικό στρες ευνοεί την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Είναι καλό μετά από επικοινωνία με τον γιατρό σας να αποφασίσετε τη λήψη των κατάλληλων βιταμινών και αντιοξειδωτικών στοιχείων, τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες και δημιουργούν μια σημαντική ασπίδα προστασίας από τον ήλιο στην επιδερμίδα του προσώπου σας.