Μέτρα προτείνει επιτροπή για την "Ο" - Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών - Free Sunday
Μέτρα προτείνει επιτροπή για την "Ο" - Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών

Μέτρα προτείνει επιτροπή για την "Ο" - Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών

Τη λήψη νέων μέτρων για την αναχαίτιση της επικίνδυνης παραλλαγής Όμικρον, πρότεινε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε χθες Τετάρτη, το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, την χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Σε κλειστούς χώρους, όπως και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως και σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό, η πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ΚΝ95 ή τη διπλή μάσκα.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής, την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων, είπε ενώ ανακοίνωσε οτι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς και νοσηλευτές για να μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι όσοι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έχουν το περιθώριο των τριών μηνών που τους καλύπτει η ισχύς του μέτρου, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ.