Να μη νοσήσει το «Χαμόγελο» ζητά ο Κώστας Γιαννόπουλος αναρρώνοντας από καρκίνο στο έντερο - Free Sunday
Να μη νοσήσει το «Χαμόγελο» ζητά ο Κώστας Γιαννόπουλος αναρρώνοντας από καρκίνο στο έντερο

Να μη νοσήσει το «Χαμόγελο» ζητά ο Κώστας Γιαννόπουλος αναρρώνοντας από καρκίνο στο έντερο

Ο πρόεδρος του οργανισμού, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο κατά τη διερεύνηση μιας ύποπτης αναιμίας (με τιμή αιματοκρίτη 28!) και εγχειρίστηκε για την αφαίρεση του όγκου, έδωσε μια συνέντευξη-κατάθεση ψυχής, όπου μίλησε και για τους φόβους του σχετικά με το μέλλον του οργανισμού-φύλακα αγγέλου των παιδιών. Το «Χαμόγελο» είναι δεδομένο στη συνείδηση του κόσμου, αλλά δεν είναι δεδομένο από πλευράς πολιτείας. 

«Έχουμε συμπαραστάτες τον απλό κόσμο, τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και μεμονωμένους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, τον καλό αστυνομικό, τον καλό εισαγγελέα, αλλά συνολικά η πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας, ούτε έχει αξιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας. Φοβόμαστε μη μας βάλουν τρικλοποδιά κάποιοι από τη δημόσια διοίκηση που υπονομεύουν ό,τι καλό γίνεται στη χώρα. Φοβόμαστε μην υπογραφεί μια υπουργική απόφαση που θα κλείνει τα σπίτια του οργανισμού. Αγωνιούμε για το πώς θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας, που αγγίζουν μαζί τα 70.000 ευρώ ετησίως, και πώς θα καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα για τις υποδομές μας σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Η ασθένεια του θύμισε τον γιο του και πως πρέπει να έχουμε αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ενώ τον ώθησε να διαδώσει το μήνυμα πως πρέπει όλοι να κάνουμε μια ειρηνική επανάσταση. «Ο καθένας μας να κάνει το καλό, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να διώξουμε το μαύρο σύννεφο που έχει σκεπάσει την πατρίδα μας» τόνισε. 

Οι φόβοι του προέδρου του «Χαμόγελου» εντείνονται από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, που δίνουν τη χαριστική βολή στην υγιή επιχειρηματικότητα. «Η δράση του “Χαμόγελου”, η στήριξη χιλιάδων παιδιών, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων, είναι μια μηχανή με πολλά γρανάζια. Χρειαζόμαστε την υγιή επιχειρηματικότητα, γιατί οι επιχειρήσεις είναι οι στυλοβάτες μας» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Στη συνέχεια τόνισε πως η στοχοποίηση των ΜΚΟ δυσκολεύει το έργο του «Χαμόγελου», καθώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, και εξέφρασε την πίκρα του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει βρει ακόμη χρόνο για να συναντηθεί μαζί του. Την ημέρα που εγχειρίστηκε, στις 12 τα μεσάνυχτα για την ακρίβεια, του τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να του ευχηθεί περαστικά και έσπευσε να τον συναντήσει μόλις ο κ. Γιαννόπουλος βγήκε από το Ιασώ General, όπου νοσηλεύτηκε. 

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» ευχαρίστησε τον Όμιλο Ιασώ και για την αντιμετώπιση του δικού του προβλήματος υγείας και για τη διαχρονική στήριξη των δράσεων του οργανισμού.