Ντουμανιάζουν οι νέοι από τον καπνό των άλλων - Free Sunday
Ντουμανιάζουν οι νέοι από τον καπνό των άλλων

Ντουμανιάζουν οι νέοι από τον καπνό των άλλων

Ισχυρό κίνητρο ένα πρόσθετο συνταξιοδοτικό επίδομα (ανώτερο της εθνικής σύνταξης) προσφέρει στους αμετανόητους καπνιστές ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, λέγοντας: «Αν ένας 18χρονος κόψει το κάπνισμα και βάλει στην άκρη τα χρήματα που θα ξόδευε για τσιγάρα, βγαίνοντας στη σύνταξη θα πάρει επιπλέον 390 ευρώ τον μήνα επίδομα από την εξοικονόμηση». 

Ωστόσο, στους νέους υψηλή παραμένει η διάδοση του καπνίσματος, όπως φανερώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι ένας στους έξι μαθητές έχει δοκιμάσει τσιγάρο από την ηλικία των 12 ετών και ένας στους δέκα μαθητές της Α΄ Γυμνασίου είναι ενεργός καπνιστής. 

Παράλληλα, τρία στα δέκα ελληνόπουλα ντουμανιάζουν καθημερινά στο σπίτι τους από τους (αμετανόητους καπνιστές) γονείς τους και το 79% των Ελλήνων που βγαίνει έξω για διασκέδαση «πνίγεται» στον καπνό των άλλων, αφού καταστρατηγείται η αντικαπνιστική νομοθεσία.