«Αξίζει» να μάθεις πώς θα προλάβεις τον διαβήτη και τη δυσλιπιδαιμία - Free Sunday
«Αξίζει» να μάθεις πώς θα προλάβεις τον διαβήτη και τη δυσλιπιδαιμία

«Αξίζει» να μάθεις πώς θα προλάβεις τον διαβήτη και τη δυσλιπιδαιμία

Στις πρώτες τέσσερις πόλεις-σταθμούς της περιφέρειας, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, ταξίδεψε ήδη η εκστρατεία ενημέρωσης για τον διαβήτη και τη δυσλιπιδαιμία που ξεκίνησε να υλοποιεί πανελλαδικά η φαρμακευτική εταιρεία MSD, προκειμένου να ενημερώσει το ευρύ κοινό για το ύπουλο καρδιομεταβολικό σύνδρομο.

Η εκστρατεία με τον εύγλωττο τίτλο «Αξίζει» επιστρατεύει ένα τηλεοπτικό και ένα ραδιοφωνικό σποτ, φυλλάδια στα φαρμακεία, ειδικές δράσεις στις πόλεις-σταθμούς, που μέχρι στιγμής έχουν αγγίξει περισσότερους από 20.000 πολίτες, καθώς και την ιστοσελίδα www.axizi.gr.

Η εκστρατεία «Αξίζει» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Παπάνας, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Ελλάδα πρόσφατη μελέτη φανερώνει ότι ένας στους δέκα πολίτες νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, Αλέξανδρος Τσελέπης, καθηγητής Βιοχημείας - Κλινικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσθέτει ότι στους ασθενείς με στεφανιαία νόσο η κακή LDL χοληστερόλη πρέπει να παραμένει κάτω από τα 70 mg/dl, αλλά, παρ’ ότι οι ασθενείς ακολουθούν υπολιπιδαιμική αγωγή, το 80% παραμένει εκτός στόχου.