Ρότα σε ταξίδι ζωής χαράσσουν η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas - Free Sunday
Ρότα σε ταξίδι ζωής χαράσσουν η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas

Ρότα σε ταξίδι ζωής χαράσσουν η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas

Με σύνθημα το μήνυμα «Σπάμε την απομόνωση, για όλους» η Pfizer Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με την Ομάδα Αιγαίου και τις Γυναίκες στην Ογκολογία και από κοινού πραγματοποιούν ταξίδι πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε τέσσερα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου. 

Στον χειμερινό διάπλου, που θα διαρκέσει από τις 28/9 έως τις 2/10, η Ομάδα Αιγαίου, έχοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλευρό της την Pfizer Hellas, χαράσσει ρότα για την Πάτμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, όπου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εμβολιασμοί ενάντια στον πνευμονιόκοκκο, ενώ οι γιατροί της ομάδας W4O Hellas - Γυναίκες στην Ογκολογία θα κάνουν δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού και θα προσφέρουν στις νησιώτισσες βιωματικά σεμινάρια για το πώς γίνεται η αυτοεξέταση μαστού. 

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, Αποστόλης Μπιλίρης, η 23χρονη εμπειρία των αποστολών της Ομάδας δείχνει ότι στις κλειστές κοινωνίες των νησιών οι γυναίκες ντρέπονται ακόμη να πάνε στον γιατρό. Πέρα από την έλλειψη δομών περίθαλψης και εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν την προκατάληψη και τον φόβο. Ο κ. Μπιλίρης τόνισε πως ενωμένοι μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του σε όσους έχουν ανάγκη. 

Από την πλευρά της, η Ελένη Λινάρδου από τις Γυναίκες στην Ογκολογία υπογράμμισε πως η οργάνωση έχει στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Στην πατρίδα μας ζουν 6.000 γυναίκες με μεταστατική νόσο, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ούτε στην πληροφόρηση. 

Ο διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας και υπεύθυνος των Προγραμμάτων ΕΚΕ της Pfizer Hellas, Νίκος Χατζηνικολάου, πρόσθεσε πως η κοινωνική προσφορά βρίσκεται στην καρδιά της εταιρείας και δεσμεύτηκε πως αυτές οι πρωτοβουλίες που βγάζουν τους ακρίτες από την απομόνωση θα συνεχιστούν.