Άγνωστες λέξεις τα λαχανικά και τα φρούτα για τα ελληνόπουλα - Free Sunday
Άγνωστες λέξεις τα λαχανικά και τα φρούτα για τα ελληνόπουλα

Άγνωστες λέξεις τα λαχανικά και τα φρούτα για τα ελληνόπουλα

Η χώρα μας δεν είναι ουραγός μόνο στις επενδύσεις (για την κλινική έρευνα και όχι μόνο) αλλά και στις υγιεινές συνήθειες, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με τη διατροφή. 

Πρόσφατες έρευνες του ΟΟΣΑ που παρουσίασε ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε εκδήλωση υγείας και ευεξίας με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Free Sunday» και συντονίστρια τη δημοσιογράφο υγείας Αλεξία Σβώλου-Νάνου δείχνουν ότι τα ελληνόπουλα είναι τελευταία στην Ευρώπη στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, αλλά και στην άσκηση, με τα παιδιά άλλων χωρών από τον Βορρά μέχρι τις δήθεν λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ να μας βάζουν τα γυαλιά. Επιπλέον, επειδή η Ελλάδα κατατάσσεται 28η στην Ευρώπη στις υπηρεσίες υγείας, θα πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας, για να μην… αρρωστήσουμε.

Μυστικά διατροφής για γερό σώμα και νου αποκάλυψε στην εκδήλωση ο Ευμένης Καραφυλλίδης, κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος και διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του ΙΑΣΩ General, συστήνοντας να καταναλώνουμε τροφές απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων. 

Φωτεινή αχτίδα στο δυσοίωνο τοπίο αποτελούν η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και η αύξηση των αθλητικών διοργανώσεων τριάθλου, κολύμβησης και ποδηλασίας, τόνισε ο Λευτέρης Πλακίδας, διευθυντής του περιοδικού «Athletics Magazine» και διευθυντής των αγώνων Street Relays, που το 2017 θα ταξιδέψουν σε περισσότερες από δέκα πόλεις της επικράτειας. 

Τέλος, ένα από τα παράδοξα της κρίσης υπογράμμισε η Άννα-Μαρία Παπίρη, συγγραφέας των βιβλίων «Η επανάσταση της νεότητας» και «Η δίαιτα… αλλιώς», αποκαλύπτοντας πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάνουν ετησίως μαζικά botox, καθώς το αντιμετωπίζουν ως αντικαταθλιπτικό ενάντια στην επιδημία κατάθλιψης που πλήττει την πατρίδα μας. 

Το 2015 ο εγχώριος πληθυσμός ξόδεψε 20 εκατ. ευρώ σε 80.000 θεραπείες botox! Μία στις δέκα Ελληνίδες έχει κάνει κάποια αισθητική επέμβαση, ακόμη και στις οικογένειες με σχετικά χαμηλό εισόδημα, κόβοντας από άλλες δαπάνες. Εντυπωσιακή και η στροφή των ανδρών, με τέσσερις στους δέκα να δηλώνουν έτοιμοι να χτυπήσουν την πόρτα του πλαστικού χειρουργού, για να νιώσουν καλύτερα.