Το 30% των καρκίνων προλαμβάνεται με σωστή διατροφή - Free Sunday
Το 30% των καρκίνων προλαμβάνεται με σωστή διατροφή

Το 30% των καρκίνων προλαμβάνεται με σωστή διατροφή

«Με μια στρατηγική πρόληψης χαμηλού κόστους, που αφορά τη διατροφή, το 30% των περιστατικών καρκίνου μπορεί να αποφευχθεί. Σε μια εποχή τόσο επώδυνα δύσκολη για το κράτος μας, η πρόληψη πρέπει να πάψει να αποτελεί το παραπαίδι των υπηρεσιών υγείας και να γίνει το επίκεντρό τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) Ευάγγελος Φιλόπουλος, προσθέτοντας πως για κάθε 1 δολάριο που επενδύεται στην πρόληψη εξοικονομούνται 10 δολάρια σε έξοδα θεραπείας. 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου, η ΕΑΕ, με σύνθημα «Υγεία και Σωματική Άσκηση», οργανώνει δύο εκδηλώσεις, στην πλατεία στο Μοναστηράκι και στο Golden Hall (11:00-16:00), προωθώντας τον υγιεινό τρόπο ζωής. 

Την ίδια ώρα η Μονάδα Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας του ογκολογικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» αποχαιρετά το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, έχοντας προσφέρει νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις σε 14.200 ογκολογικούς ασθενείς, και συνεχίζει εγκαινιάζοντας το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος». 

Η πρώτη επέμβαση, από την οποία είναι και η φωτογραφία, έγινε ήδη στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος», στέλνοντας το μήνυμα πως σε δύσκολους καιρούς ο Έλληνας ασθενής μπορεί να λάβει καλύτερη φροντίδα.