4+4 tips για να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer - Free Sunday
4+4 tips για να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

4+4 tips για να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

Ακόμα προσπαθείς να χάσεις τα κιλά των γιορτών μόνος/η σου και δεν τα έχεις καταφέρει; Ήρθε η ώρα να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου με μια έξτρα βοήθεια. Διάβασε τα παρακάτω tips και διάλεξε σωστά, για να μην το μετανιώσεις!
  1. Σε βολεύει η τοποθεσία; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο αν αυτό βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Αν πρέπει να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς συγκοινωνίες για να πας για προπόνηση, είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσεις.
  2. Αντέχει η τσέπη σου; Απόφυγε τον πειρασμό να γραφτείς σε ένα πολυτελές και σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο αν δεν μπορείς να πληρώνεις τη μηνιαία συνδρομή ή αν για πολλά μαθήματα πληρώνεις επιπρόσθετα.
  3. Έχουν οι γυμναστές τα απαραίτητα προσόντα για να διδάσκουν; Τα γυμναστήρια είναι υποχρεωμένα να έχουν μόνο πτυχιούχους γυμναστές, οι οποίοι να είναι καλοί γνώστες του αντικειμένου, ούτως ώστε να μην τραυματίζονται οι ασκούμενοι πελάτες. Μη διστάσεις, λοιπόν, να ρωτήσεις τον υπεύθυνο και διάβασε στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου τα βιογραφικά των συνεργαζόμενων γυμναστών.
  4. Επισκέψου το γυμναστήριο στο οποίο σκέφτεσαι να γραφτείς σε ώρες αιχμής, για να διαπιστώσεις τυχόν δυσλειτουργίες, όπως μεγάλη αναμονή για τα δημοφιλή όργανα ή ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες, καθαριότητα κ.λπ.

Είσαι περισσότερο one-to-one τύπος; H γυμναστική με personal trainer είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βρεις τη φόρμα σου γρήγορα και χωρίς κίνδυνο τραυματισμών αν είσαι αρχάριος/α ή αν ξεκινάς κάποιο απαιτητικό είδος άσκησης, αλλά και αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, π.χ. ενοχλήσεις στη μέση ή στα γόνατα. Το πρόβλημα; Είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό personal trainer. Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν να βρεις τον κατάλληλο για σένα.
  1. Έρευνα, έρευνα, έρευνα. Οι περισσότεροι ξεκινούν ρωτώντας στο γυμναστήριο της περιοχής τους. Δεν είναι κακή μέθοδος, ειδικά αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τη γυμναστική σου εκεί με προσωπική επίβλεψη. Μπορείς όμως να ερευνήσεις λίγο περισσότερο. Πολλοί personal trainers έχουν δικές τους σελίδες στο διαδίκτυο όπου προωθούν τη δουλειά και τις υπηρεσίες τους. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις πιστοποιήσεις και στα πτυχία τους. Ψάξε κάποιον που μπορεί να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και τους προσωπικούς σου στόχους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία και να ξέρει πώς να προσαρμόζεται.
  2. Μίλα με πρώην πελάτες του. Ένας επαγγελματίας personal trainer μπορεί να σου δώσει στοιχεία επικοινωνίας άλλων πελατών του, ώστε να πάρεις τις απαραίτητες συστάσεις. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να πάρεις συστάσεις από δικούς σου φίλους που είναι ευχαριστημένοι από τον γυμναστή τους.
  3. Μη σε ξεγελάει η εμφάνιση! Οι περισσότεροι personal trainers δίνουν περισσότερο έμφαση στην εμφάνισή τους παρά στις γνώσεις και στην υγεία τους, «φορτώνοντας» τον οργανισμό τους με διάφορα σκευάσματα για να αποκτήσουν το σώμα-παγίδα για τον πελάτη. Απώτερος στόχος, να μοσχοπουλήσουν και σ’ εσένα αυτά τα «μαγικά» σκευάσματα για να αποκτήσεις γρήγορα το σώμα των ονείρων σου, καταστρέφοντας την υγεία σου και αδειάζοντας την τσέπη σου. Η πρώτη σου ερώτηση, λοιπόν, στον personal trainer πρέπει να είναι αν παίρνει ο ίδιος σκευάσματα και αν τα πουλάει, για να καταλάβεις τις προθέσεις του εξαρχής.
  4. Η προσωπικότητα μετράει. Όσο έμπειρος και να είναι ο personal trainer και όσο καλό εξοπλισμό και να διαθέτει το γυμναστήριο, το πιο σημαντικό είναι να περνάς καλά με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι. Η προπόνηση πρέπει να είναι «διασκέδαση» για σένα. Αν δεν είσαι χαρούμενος/η όταν πηγαίνεις, δεν θα συνεχίσεις για πολύ.