Δωρεάν κατ’ οίκον φροντίδα για 160 οικογένειες με ανοϊκούς ασθενείς - Free Sunday
Δωρεάν κατ’ οίκον φροντίδα για 160 οικογένειες με ανοϊκούς ασθενείς

Δωρεάν κατ’ οίκον φροντίδα για 160 οικογένειες με ανοϊκούς ασθενείς

Το πρόγραμμα «160 plus» υλοποιείται από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το νέο πρόγραμμα πρωτοπορεί, εισάγοντας την έννοια του «διαχειριστή περίπτωσης» για κάθε επωφελούμενη οικογένεια, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της κατ’ οίκον φροντίδας τόσο για τον ανοϊκό όσο και για τον φροντιστή του. 

Παράλληλα, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώθηκε στην ελληνική επικράτεια, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Χαλκίδα και τα Χανιά Κρήτης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θετική φροντίδα στην άνοια», κατά το οποίο 1.000 οικογενειακοί φροντιστές ανοϊκών ασθενών και 650 επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύτηκαν πάνω στη νόσο Αλτσχάιμερ. 

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer, καθηγήτρια Νευρολογίας του ΑΠΘ, Μάγδα Τσολάκη τόνισε πως για πρώτη φορά υπάρχουν στην Ελλάδα τόσοι άνθρωποι εκπαιδευμένοι για τους 197.000 ανοϊκούς ασθενείς και πως το εθνικό σχέδιο δράσης για την άνοια πήρε, επιτέλους, το πράσινο φως από το υπουργείο Υγείας για να υλοποιηθεί στην πράξη.