Μην την πατήσουμε με το Green Deal όπως με την ΟΝΕ και το ευρώ - Free Sunday
Μην την πατήσουμε με το Green Deal όπως με την ΟΝΕ και το ευρώ
Η μετάβαση στη λεγόμενη πράσινη οικονομία είναι το νέο στοίχημα για την Ευρώπη

Μην την πατήσουμε με το Green Deal όπως με την ΟΝΕ και το ευρώ

Πέρα από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για συμμετοχή στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα χρειαστεί να καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια για να μην χάσει το τρένο της εποχής, προειδοποιεί ο Γιώργος Κύρτσος. 

«Προσυπογράφουμε για την πράσινη μετάβαση όπως προσυπογράφαμε για τη συμμετοχή στην ΟΝΕ και το ευρώ» σχολιάζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ από τις Βρυξέλλες.

 «Καλά τα λέει ο Μητσοτάκης, καλά τα λέει ο Χατζηδάκης, αλλά χρειάζεται δουλειά σε βάθος» προειδοποιεί, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η συμμετοχή όχι μόνο της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε διαφορετική περίπτωση, το κόστος μη προσαρμογής στο ευρωπαϊκό Green Deal θα είναι τεράστιο.

Ωστόσο ο κ. Κύρτσος διαπιστώνει ότι πρόβλημα υπάρχει και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη χρηματοδότηση της πράσινης ανάπτυξης. 

 Το εγχείρημα απαιτεί πόρους και δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη στήριξη της κοινωνίας, επισημαίνει, φέρνοντας ως παράδειγμα το κίνημα των Πράσινων Γιλέκων στη Γαλλία, το οποίο ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για την αύξηση του «πράσινου φόρου» στα καύσιμα.

«Χρειαζόμαστε λοιπόν περισσότερη χρηματοδότηση από την ΕΕ για να έχουμε την κοινωνία μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια» κατέληξε.