6 βιβλία για μεγάλους έρωτες - Free Sunday
6 βιβλία για μεγάλους έρωτες

6 βιβλία για μεγάλους έρωτες

Ali Hazelwood, «Η νευρολογία του έρωτα», μετάφραση: Χριστίνα Παναγιώτου, εκδόσεις Διόπτρα

1 min

Η νεαρή νευροεπιστήμονας Μπι Χουνιγκσβάσερ ζει με γνώμονα την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα-κλειδί: Τι θα έκανε η Μαρί Κιουρί σε μια ανάλογη περίσταση;

Είναι απόλυτα βέβαιη ότι αν η NASA αναγνώριζε την ακαδημαϊκή της έρευνα ως καινοτόμα και την όριζε επικεφαλής ενός πρότζεκτ, η Μαρί θα έλεγε «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη. Προφανώς. Πρόκειται για το απόλυτο «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» κάθε επιστήμονα. Όμως η μητέρα της σύγχρονης Φυσικής δεν χρειάστηκε ποτέ να συνεργαστεί με τον Λίβαϊ Γουάρντ.

Ναι, ο Λίβαϊ είναι θεωρητικά γοητευτικός τύπος. Όμως έχει δείξει ξεκάθαρα τα συναισθήματά του για την Μπι στο πανεπιστήμιο – για κάποιο (ανεξήγητο) λόγο τη σιχαίνεται. Και, όπως έχει αποδείξει πολλάκις η ζωή, οι άσπονδοι εχθροί εργάζονται καλύτερα όταν απέχουν… έτη φωτός μεταξύ τους. Όμως, όταν ο εξοπλισμός που περιμένει δεν έρχεται ποτέ και το υπόλοιπο προσωπικό στα εργαστήρια της ΝΑSA την αγνοεί, η Μπι βλέπει τον Λίβαϊ να γίνεται σχεδόν σύμμαχός της, να υποστηρίζει την έρευνά της, να είναι ακόμα και ευγενικός μαζί της… Ξαφνικά οι νευρώνες της Μπι παίρνουν φωτιά, αλλά καμία λογική σκέψη δεν μπορεί να αιτιολογήσει αυτή τη συμπεριφορά! Αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι η λογική δεν λειτουργεί στον έρωτα, και τότε μένει να απαντηθεί ένα μόνο ερώτημα: Τι θα κάνει η Μπι Χουνιγκσβάσερ;

Tessa Bailey, «Συνέβη ένα καλοκαίρι», μετάφραση: Κέλλη Κρητικού, εκδόσεις Κλειδάριθμος

2 min

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί.

Μια έλξη έντονη και ξαφνική.

Και η αναζήτηση της ευτυχίας.

H Πάιπερ Μπέλινγκερ είναι ένα κορίτσι που τα έχει όλα. Όταν µετά από ένα ξέφρενο πάρτι καταλήγει στη φυλακή, ο πατριός της την στέλνει στο Γουέστπορτ της Ουάσιγκτον μαζί με την αδελφή της, για να αναλάβουν τη διαχείριση του κακόφημου µπαρ του αείµνηστου πατέρα τους. Εκεί, στη μικρή πόλη δίπλα στη θάλασσα, η Πάιπερ γνωρίζει τον Μπρένταν Τάγκαρτ, έναν όμορφο καπετάνιο που θεωρεί ότι η ίδια δεν θα αντέξει ούτε µια εβδοµάδα µακριά από το Μπέβερλι Χιλς. Τι κι αν η Πάιπερ δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή στην επαρχία και ανατριχιάζει στην ιδέα να κοιµηθεί σε ένα άθλιο διαµέρισµα µε κουκέτες; Είναι αποφασισµένη να δείξει στον πατριό της –αλλά και στον Μπρένταν– ότι δεν είναι απλώς ένα όμορφο κορίτσι. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ερωτεύεσαι κάποιον που μοιάζει εντελώς λάθος;

Το πρώτο μυθιστόρημα της διλογίας της #1 συγγραφέα των best seller των «New York Times», Tessa Bailey.

K.L. Walther, «Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες», μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη, εκδόσεις Μεταίχμιο

3 min

Έχουν περάσει δεκαοκτώ μήνες από τότε που η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδερφή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ακόμα δεν έχει καταφέρει να το ξεπεράσει και να βγει από την απομόνωση στην οποία κλείστηκε. Αυτό το καλοκαίρι όμως το πήρε απόφαση, πρέπει να τα καταφέρει. Και οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές είναι η καταλληλότερη ευκαιρία. Ειδικά φέτος, που θα μαζευτούν όλοι εκεί για έναν μεγάλο καλοκαιρινό γάμο. Θα πάρει μέρος στο πατροπαράδοτο παιχνίδι που παίζουν οικογενειακώς, τον «Δολοφόνο», που τόσο λάτρευε η αδερφή της, και θα το κάνει κυρίως για να τιμήσει τη μνήμη της. Όταν όμως συμμαχήσει με τον συμπαθητικό και όμορφο κουμπάρο, θα καταφέρει να μείνει προσηλωμένη στο παιχνίδι και τη νίκη; Καθώς οι μέρες προχωράνε, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την καρδιά της.

Lucy Score, «Όσα κρύβουμε από το φως», μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη, εκδόσεις Ψυχογιός

4 min

Ο Νας ήταν ανέκαθεν ο καλός από τους αδελφούς Μόργκαν, πάντα χαμογελαστός και ευγενικός με όλους. Όμως τώρα, καθώς αναρρώνει από τον πυροβολισμό που δέχτηκε και υποφέρει από κρίσεις πανικού και εφιάλτες, νιώθει σκιά του εαυτού του. Είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν στη ζωή του να μάθει τι περνάει. Ωστόσο, η νέα γειτόνισσά του, η έξυπνη και σέξι Λίνα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι τον βασανίζει και αισθάνεται έντονη έλξη για τον γοητευτικό αστυνομικό. Το ίδιο κι εκείνος. Όμως η Λίνα κρύβει τα δικά της μυστικά. Δεν θα έλεγε όχι σε μερικές ερωτικές βραδιές με έναν μπάτσο, αλλά να κάνει σοβαρή σχέση με έναν άντρα που θα την κρατούσε εγκλωβισμένη στην επαρχιακή πόλη του; Ποτέ! Με το που θα πετύχει τον σκοπό της, έχει φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο που το Νοκεμάουτ έχει τον τρόπο του να επηρεάζει τους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που ο Νας αποφασίζει να κάνει δική του τη Λίνα, δεν πρόκειται να τα παρατήσει… Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Fitzgerald F. Scott, «Ο υπέροχος Γκάτσμπυ», μετάφραση: Αργυρώ Ζαχαρίου, εκδόσεις Παπαδόπουλος

5 min

Βρισκόμαστε στη Ν. Υόρκη τη δεκαετία του 1920. Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή θαυμάτων, τέχνης, υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμα η πεποίθηση ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Ο Γκάτσμπυ είναι πάμπλουτος, μένει σε μια έπαυλη, έχει μπάτλερ, υπηρέτες, μια Ρολς-Ρόις και διοργανώνει θρυλικά πάρτι. Κανείς δεν ξέρει από πού έρχεται, ούτε πώς κατέχει μια τόσο μεγάλη περιουσία, ωστόσο όλοι γοητεύονται από το μυστηριώδες παρελθόν και τον τρόπο ζωής του. Εκείνος έχει κάτι ακόμα. Έναν απόλυτο, ανεκπλήρωτο, ρομαντικό έρωτα για την εύθραυστη αλλά πανέμορφη Νταίζη. Ο Γκάτσμπυ ξεχωρίζει. Και είναι τόσο αθεράπευτα ιδεαλιστής που γίνεται πραγματικά υπέροχος.

Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή και αναλυτικό βιογραφικό του συγγραφέα από τη μεταφράστρια Αργυρώ Ζαχαρίου.

Σόφι Έργουιν, «Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες», μετάφραση: Σέβυ Σπυριδογιαννάκη, εκδόσεις Ψυχογιός

6 min

Το 1818 η τύχη δεν ευνοεί τις γυναίκες. Πάντα όμως ευνοεί όποια τολμά...

Η Κίτι Τάλμποτ χρειάζεται προίκα. Ή, μάλλον, χρειάζεται έναν σύζυγο με προίκα. Στο κάτω κάτω, 1818 έχουμε, και μόνο οι άντρες έχουν το προνόμιο να κυνηγούν τα πλούτη. Έχει μόλις οχτώ εβδομάδες στη διάθεσή της ώσπου οι δανειστές του πατέρα της να πετάξουν την ίδια και τις αδερφές της έξω από το πατρικό τους σπίτι. Η μόνη της διέξοδος, να τρυπώσει στα σαλόνια της λονδρέζικης ελίτ για να βρει έναν πλούσιο γαμπρό, κάτι που απαιτεί όλη την ευστροφία και την επινοητικότητά της.

Ο μόνος που παίρνει είδηση το σχέδιό της είναι ο έμπειρος Λόρδος Ράντκλιφ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να την εμποδίσει με κάθε κόστος, καθώς ο αδερφός του, που βρίσκεται στο στόχαστρό της, φαίνεται πως υποκύπτει στη γοητεία της.

Θα καταφέρει η Κίτι να εξασφαλίσει μια προίκα ώστε να σώσει τις αδερφές της από τη φτώχεια; Ούτε μια μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη και κανένας –ούτε καν ένας λόρδος– δε θα την εμποδίσει…