8 βιβλία για μικρά παιδιά - Free Sunday
8 βιβλία για μικρά παιδιά

8 βιβλία για μικρά παιδιά

«Ανακαλύπτω τα μνημεία του κόσμου», εκδόσεις Ψυχογιός

1 min

Το ταξίδι που ξεκινάς σήμερα θα σου αποκαλύψει τα μνημεία των μεγάλων πολιτισμών του παρελθόντος: Θα σου άρεσε μια βόλτα στο Μάτσου Πίτσου ή προτιμάς να ανέβεις στη Μεγάλη Πυραμίδα; Καλύτερα στην Πέτρα, στην Πομπηία ή στη Βαβυλώνα; Εσύ διαλέγεις, αλλά μην ξεχάσεις ύστερα να μπεις και στους σπουδαίους αρχαίους ναούς, στους καθεδρικούς και στα τζαμιά όλου του κόσμου. Μη χάσεις τη θέα από τον Πύργο του Άιφελ ή από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Φρόντισε να ξεκουραστείς σαν βασιλιάς στο Τατζ Μαχάλ και στις Βερσαλλίες, και αν αυτά σου φαίνονται λίγα, κάνε μια επίσκεψη στο Κάστρο του Δράκουλα, περιηγήσου στο Σινικό Τείχος, διάσχισε τη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, μπες στο Μουσείο Πράδο ή αφέσου να χαθείς ανάμεσα στα μοάι. Αυτό το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ, όσο συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το βιβλίο.

«Σ’ αγαπάω, Μπλου», εικονογράφηση: Barroux, μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη, εκδόσεις Παπαδόπουλος

2 min

Όταν ο Ιωνάς, ο φαροφύλακας, θα χρειαστεί να τα βγάλει πέρα με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζεται η Μπλου, μια φάλαινα που του σώζει τη ζωή. Μια πράξη καλοσύνης που θα γίνει το έναυσμα για μια συγκινητική φιλία. Όμως μια μέρα η Μπλου εξαφανίζεται. Τι της έχει συμβεί; Μήπως χρειάζεται τη βοήθεια του φίλου της; Μια τρυφερή ιστορία φιλίας από τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα και εικονογράφο Barroux, που χαρακτηρίζεται από οικολογική ευαισθησία και την οποία αποτυπώνει στο βιβλίο του με μια ονειρική εικονογράφηση. Ο Barroux αφήνει ένα μήνυμα με απλές οδηγίες στο τέλος του βιβλίου, τονίζοντας με όμορφο τρόπο την επείγουσα ανάγκη να σώσουμε τις φάλαινες και τους ωκεανούς μας.

Κατρίνα Τσάνταλη, «Φανταζού», εκδόσεις Διόπτρα

3 min

Εκείνο το πρωινό στο Φανταζού, τα ελεφαντάκια, οι ζέβρες και οι καμηλοπαρδάλεις σκέφτονταν πόσο αρμονικά ζούσαν στη σαβάνα. Η ζωή όμως στον ζωολογικό κήπο δεν είχε καμία σχέση με τα αφρικανικά ηλιοβασιλέματα… Πώς ένιωθαν τα δελφίνια στην πισίνα; Η πολική αρκούδα; Ο δράκος του Κόμοντο; Τα μαϊμουδάκια δεν μπορούσαν να μείνουν σε ησυχία. Ώσπου μια μέρα είχαν μια τρελή ιδέα... Να πουν στα παιδιά την αλήθεια!

Μια ιστορία για τα δικαιώματα των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσης στους ζωολογικούς κήπους. Ένα αισιόδοξο μήνυμα για κάθε μικρό ακτιβιστή.

Ευτυχία Γιαννάκη, «Κάτι βρομάει στου Πίτσου», εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου, εκδόσεις Ίκαρος

4 min

Η πέμπτη ιστορία μυστηρίου της Ευτυχίας Γιαννάκη για λιλιπούτειους αναγνώστες, με ήρωες τους Πιτσιμπουίνους και κεντρικό χαρακτήρα, σε ρόλο ντετέκτιβ, τον Μικρό Μπλε.

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Μα ένα πρωί γίνεται και το πιο βρομερό. Μια απαίσια μυρωδιά απλώνεται παντού, την ώρα του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής. Έτσι, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, αναλαμβάνει τη βρομερότερη υπόθεση όλων των εποχών. Οι υποψίες πολλές, όμως για να λύσουν το μυστήριο και να βρουν τη συνταγή της επιτυχίας, τα Πιτσιμπουίνια πρέπει να δουλέψουν ομαδικά – και φυσικά να χρησιμοποιήσουν τη… μύτη τους.

«Όταν αισθάνομαι…», κείμενο & εικονογράφηση: Άννα Γκουτζουρή, εκδόσεις Παπαδόπουλος

5 min

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σε συνεργασία με την Άννα Γκουτζουρή συνεχίζουν να πρωτοτυπούν, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας μια νέα σειρά βιβλίων με κινούμενα μέρη και 5 διαφορετικούς μηχανισμούς από σκληρό ανθεκτικό χαρτόνι για τα πολύ μικρά παιδιά. Τα βιβλία είναι ιδανικά για την εξάσκηση της παρατηρητικότητας και της λεπτής κινητικότητας των παιδιών. Δύο βιβλία με χαρτονένιες λαβές και κινούμενες εικόνες που ζωντανεύουν στα χεράκια των παιδιών, καθώς έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες όπως η αγάπη και ο φόβος.

Sophie Blackall, «Ημερολόγιο φάρου», μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη, εκδόσεις Διόπτρα

6 min

Στον ψηλότερο βράχο ενός μικροσκοπικού νησιού στα πέρατα του κόσμου βρίσκεται ένας φάρος. Από το σούρουπο ως την αυγή ο φάρος λάμπει, στέλνοντας το φως του στη θάλασσα, καθοδηγώντας τα πλοία στη ρότα τους. Καθώς περνούν οι εποχές, άλλοτε έχει τρικυμία κι άλλοτε έχει ηρεμία. Έξω ο άνεμος φυσάει αλλά μέσα στον φάρο ο φαροφύλακας γράφει, κι εμείς βλέπουμε τη ζωή του να ξετυλίγεται. Έρχονται όμως μεγάλες αλλαγές…

Κουτιριέ Στεφανί, «Πώς νιώθεις σήμερα στο σχολείο;», μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, εκδόσεις Μίνωας

7 min

Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα για τη Λουίζα: είναι η πρώτη της μέρα στο σχολείο! Είναι πολύ χαρούμενη κι έχει ετοιμάσει τα πάντα. Αλλά, όταν πηγαίνει για ύπνο, την πιάνει μια ανησυχία… Χαρά, φόβος, θλίψη και αγωνία, τόσα πολλά συναισθήματα στριμώχνονται στην καρδιά της Λουίζας. Ένα διαδραστικό βιβλίο για να ανακαλύψεις πώς είναι μια μέρα στο σχολείο. Με τις συμβουλές της συγγραφέως και ψυχολόγου Κουτιριέ Στεφανί.

«Οι πρώτοι μου θησαυροί: Φύση», εκδόσεις Ψυχογιός

8 min

Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας, ανοίξτε αυτό το όμορφο κουτί και ανακαλύψτε 6 βιβλιαράκια με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία της φύσης. Γνωρίστε, μέσα από υπέροχες εικόνες, ζωάκια, φυτά, τις τέσσερις εποχές και άλλα πολλά που κάνουν θαυμαστή τη φύση μας. Ένας θησαυρός για να μοιραστείτε με το μωρό σας!