Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές; - Free Sunday
Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές;

Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές;

Και αν στο Μέγαρο Μαξίμου ήθελαν να καταγγέλλουν τη ΝΔ ως υπαίτια για την εκλογολογία, τους το χάλασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης που «αποκάλυψε» ότι ο πρωθυπουργός το σκέφτεται. 

Πώς να αποπάρει κάποιος που συνδέεται με το Μέγαρο Μαξίμου τον μοναδικό πολιτικό αρχηγό που στήριξε και την απλή αναλογική και την πρόταση Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση (με την παρουσία του στη σχετική ομιλία) και καταψήφισε την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική σχετικά με τα έργα Βαρουφάκη το 2015; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει εκλογικός σχεδιασμός, χωρίς όμως να αποκλείονται οι εκλογές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακολουθείται τακτική «βλέποντας και κάνοντας». Δεν θέλουν κάλπες αλλά ίσως να μην καταφέρουν να τις αποφύγουν. 

Αν κολλήσει η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για τα εργασιακά, αν διαπιστωθεί επίσημα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αν τεθεί θέμα ενεργοποίησης του κόφτη, αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν κατρακύλα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η φθινοπωρινή κοινωνική ανησυχία ξεπεράσει τα αναμενόμενα… Οι υποθέσεις είναι πολλές, οι βεβαιότητες λίγες.