Έπεισε αλλά άφησε ανοιχτή την πρόκριση - Free Sunday
Έπεισε αλλά άφησε ανοιχτή την πρόκριση

Έπεισε αλλά άφησε ανοιχτή την πρόκριση

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν ο Παναθηναϊκός και νίκησε και έπεισε για την δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία, με το τελικό 1-0 επί της Καμπάλα όμως έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Θα ήταν μία δίκαιη εξέλιξη, καθώς η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο παρά το ποιοτικό της έλλειμμα μεσοεπιθετικά, δημιούργησε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες και είχε τις δυνάμεις να πιέσει μέχρι το τέλος απέναντι σε μια πολύ πιο έτοιμη ομάδα.

Ο Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε τους εναπομείναντες του περσινού βασικού κορμού (με τον Κολοβέτσιο στη θέση του τραυματία Κουτρουμπή), ενώ αντί των τριών από τη μέση και μπροστά που αποχώρησαν (Μπεργκ, Εμποκού, Κλωναρίδης) και του τραυματία Βιγιαφάνιες έπαιξαν οι Λουντ και Χατζηγιοβάνης στα άκρα και ο Άλτμαν πίσω από τον Μολίνς.

Οι «πράσινοι» πήραν εξαρχής θέση οδηγού στην αναμέτρηση, πίεσαν ψηλά την Καμπάλα και της δυσκόλεψαν πολύ την πρώτη πάσα, επενδύοντας στους άτεχνους αμυντικούς και αμυντικούς μέσους της, έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν καλές ευκαιρίες από το ξεκίνημα. Ωστόσο άλλοτε η έλλειψη συγκέντρωσης των επιθετικών του και άλλοτε η έλλειψη δημιουργικής τελικής επιλογής δεν του επέτρεψαν να προηγηθεί νωρίτερα.

Όταν ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε από την άμυνά του την ανάπτυξη του παιχνιδιού του άλλαζε πολλές κοντινές πάσες, οι παίκτες του είχαν κίνηση και την κατάλληλη στιγμή μετέφεραν την μπάλα στην απέναντι πλευρά, φτάνοντας με άνεση μέχρι έξω από την περιοχή της Καμπάλα και μπαίνοντας με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία και χωρίς καλές προϋποθέσεις εντός αυτής. Πολύ καλή η αριστερή πτέρυγα με Χουλτ και Λουντ, ο οποίος τραβιόταν αρκετά προς το κέντρο αφήνοντας τον διάδρομο στον Σουηδό.

Το σκορ άνοιξε τελικά με εκτέλεση πέναλτι του Μολίνς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος (η κεφαλιά του βρήκε στο υψωμένο χέρι του Γκουρμπάνοβ) από ωραία ενέργεια και σέντρα του πολύ καλού -όπως και ο Άλτμαν- Χατζηγιοβάνη.

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, οργανωμένο πρέσινγκ και κάποια διαστήματα απόλυτης υπεροχής, χωρίς ωστόσο να φτάσει ποτέ στο δεύτερο γκολ παρ’ ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις, όπως με το δοκάρι του Λουντ (είχε και μία εκτέλεση φάουλ στο πρώτο ημίχρονο που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού) μετά από ζυγισμένο πλασέ και τα τετ-α-τετ των Μολίνς και Λουντ, το δεύτερο μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά καλός, χωρίς παίκτες που υστέρησαν, με κορυφαίους όλων τους Λουντ και Ζέκα, οι οποίοι ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν… τα πάντα.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (70' Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (87' Δώνης), Μολίνς (70' Λουτσιάνο).

Καμπάλα:  Μπεζοτόσνι, Μπούλτχαϊς, Γκουρμπάνοβ, Βερνιντούμπ, Στάνκοβιτς, Μαλόουν (77' Κονέ), Χιουσεΐνοβ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.