ΠΑΟ για λύπηση αλλά... ο Παναιτωλικός δεν τον λυπήθηκε - Free Sunday
ΠΑΟ για λύπηση αλλά... ο Παναιτωλικός δεν τον λυπήθηκε

ΠΑΟ για λύπηση αλλά... ο Παναιτωλικός δεν τον λυπήθηκε

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε αλλού το μυαλό του, ο Παναιτωλικός έπιασε εξαιρετική απόδοση και νίκησε με 2-0 τους «πράσινους» στο Αγρίνιο.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν ακόμη χειρότερη σε σχέση με τις -κακές- προηγούμενες φετινές εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, όπου έχει συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, και το κλίμα και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην ομάδα φάνηκαν στις δηλώσεις μετά την αναμέτρηση, τόσο του Ουζουνίδη όσο και των παικτών. Οι δεύτεροι ουσιαστικά τόνισαν ότι… δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και δεν είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι, ενώ ο Ουζουνίδης ζήτησε δημοσίως από τον Γιάννη Αλαφούζο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εν εξελίξει σεζόν.

Όπως τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η κατάσταση. Αυτή η αβεβαιότητα είναι λογικό σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να επηρεάζει. Πρέπει κάποιοι να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν για το τι θα γίνει στην ομάδα. Οι συνθήκες στην ομάδα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές». Ο Ουζουνίδης θα επιδιώξει μέσα στις επόμενες μέρες να συναντηθεί με τον υπό αποχώρηση μεγαλομέτοχο για να γίνει το ξεκαθάρισμα που ζήτησε, ενώ πλέον φαίνεται να εξετάζει και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό μέρος, εκείνο που έγινε στο Αγρίνιο ήταν η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού επί του Παναθηναϊκού με δύο γκολ διαφορά, που θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα καθώς ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Χάβου έπαιξε εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έχοντας τον Ρόσα σε τρομερή κατάσταση, να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Παναθηναϊκού, και τους Μάζουρεκ και Κλέσιο να ακολουθούν.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά από τις δύο ομάδες, καθώς «μετρούσαν» η μία την άλλη, ωστόσο στο 20’ τα δεδομένα άλλαξαν, όταν μετά από όμορφη ενέργεια στα αριστερά ο Ρόσα έστρωσε την μπάλα στον Μάζουρεκ, ο οποίος έπιασε στην κίνηση ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Βλαχοδήμο. Ένα ξέσπασμα του Βιγιαφάνιες στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου που συνοδεύτηκε όμως από κακά τελειώματα των συμπαικτών του, ήταν όλη η αντίδραση που μπόρεσε να βγάλει ο Παναθηναϊκός.

Με την είσοδο του Τσάβεζ, ο οποίος στο 70’ υπέστη θλάση στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός για περίπου 20 μέρες, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο τις ευκαιρίες τις δημιουργούσε ο Παναιτωλικός στην αντεπίθεση και οι «πράσινοι» απειλούσαν μόνο από στημένες φάσεις. Ο Κλέσιο έχασε τις δύο πρώτες, ωστόσο στην τρίτη, από μια ενέργεια του Ρόσα που χόρεψε τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός πλέον εκνευρίστηκε και κατέρρευσε και θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα γκολ, κάτι που απέτρεψε ο Βλαχοδήμος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79’ Τσοκάνης), Ντίας (84’ Μαρκόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λουντ (64’ Μουνιέ), Αλτμαν (46’ Τσάβες, 70’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.