Να... το ξεχάσει γρήγορα - Free Sunday
Να... το ξεχάσει γρήγορα

Να... το ξεχάσει γρήγορα

O Oλυμπιακός θέλει πλέον να ξεχάσει γρήγορα τη φετινή του επιστροφή στους ομίλους του Champions League, καθώς την ολοκλήρωσε όπως την ξεκίνησε, με ήττα στο Καραϊσκάκη, αυτή τη φορά από την Γιουβέντους με 2-0.

Ήταν η χειρότερη παρουσία του σε όμιλο Champions League και η χειρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς πήρε μόλις έναν βαθμό, ενώ πέτυχε τέσσερα γκολ και δέχτηκε 13. Από την πλευρά της η Γιουβέντους με τη νίκη της εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου, με πρώτη την Μπαρτσελόνα, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 (59’ Πάκο Αλκάσερ, Ματιέ 91’) της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που θα συνεχίσει στο Europa League.

Το χειρότερο είναι πως σε συνδυασμό με την νίκη-πρόκριση της Βασιλείας η Ελλάδα έπεσε στην 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA χωρίς ελπίδες να ανακτήσει την 14η, κάτι που σημαίνει πως την επόμενη σεζόν και ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για πρόκριση στους ομίλους του Champions League από τον β’ προκριματικό γύρο.

Στον πρώτο όμιλο, η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει και να αγχώνεται από την ΤΣΣΚΑ στο Μάντσεστερ, ωστόσο έκανε την ανατροπή σε ένα δίλεπτο και με τη νίκη της με 2-1 (64’ Λουκάκου, 66’ Ράσφορντ – 45’ Βιτίνιο) προκρίθηκε ως πρώτη, με την ΤΣΣΚΑ να μένει τρίτη. Κι αυτό γιατί η θαρραλέα πλην τυχερή στο δεύτερο ημίχρονο Βασιλεία πήρε τεράστια νίκη μέσα στη Λισσαβώνα επί της Μπενφίκα με 2-0 (5’ Ελιουνούσι, 65’ Όμπερλιν) και μαζί της τη δεύτερη θέση του ομίλου, με την Μπενφίκα να ολοκληρώνει τον όμιλο χωρίς να πάρει βαθμό.

Στον δεύτερο όμιλο, η Μπάγερν ανταπέδωσε στην Παρί, κερδίζοντάς την με 3-1 (8’ Λεβαντόφσκι, 37’, 69’ Τολίσο – 50’ Εμπαπέ) στο Μόναχο, αλλά δεν κατάφερε να της κλέψει την πρώτη θέση λόγω της ήττας της με 3-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από 15 βαθμούς και τρίτη τελικά αναδείχθηκε η Σέλτικ με τρεις βαθμούς, η οποία έχασε με 1-0 (62’ αυτ. Σιμούνοβιτς) από την Άντερλεχτ στη Σκωτία αλλά την είχε κερδίσει με 3-0 στο Βέλγιο.

Στον τρίτο όμιλο, Ρόμα και Τσέλσι πήραν την πρόκριση και έτσι η Ατλέτικο έμεινε φέτος εκτός νοκ άουτ φάσης, συνεχίζοντας στο Europa League. Η Ατλέτικο ήθελε να μην νικήσει η Ρόμα την Καραμπάγκ και παράλληλα να νικήσει η ίδια στο Λονδίνο. Τελικά η Ρόμα νίκησε με 1-0 την Καραμπάγκ (53’ Περότι), ενώ η Ατλέτικο προηγήθηκε στο Λονδίνο με τον Νίγκεζ στο 56’ αλλά η Τσέλσι ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σάβιτς, με την ισοπαλία να την ρίχνει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει πιεστικά αλλά γρήγορα η Γιουβέντους έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και ο Προτό αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή όσο και οριακή επέμβαση στο 7’ για να μην καταλήξει στα δίχτυα το πλασέ του Ντιμπάλα, ο οποίος μπήκε με άνεση στη μεγάλη περιοχή και έφτασε σχεδόν μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής προτού πλασάρει. Στο 15’ όμως η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν άλλαξε γρήγορα την μπάλα στο κέντρο και βγήκε η μπαλιά στα αριστερά στον Άλεξ Σάντρο στην πλάτη της άμυνας, από τη σέντρα του οποίου ο Κουαδράδο μπήκε… με την μπάλα στα δίχτα.

Κάπου εκεί το παιχνίδι ολοκληρώθηκε πολύ πρόωρα, με την Γιουβέντους να έχει την κατοχή και να ελέγχει τον ρυθμό και τον Ολυμπιακό να έχει μια καλή ευκαιρία στο 41’, από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Σέζνι απέκρουσε την κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς. Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με ελάχιστα πράγματα να συμβαίνουν μπροστά από τις δύο εστίες και την Γιουβέντους να καθαρίζει οριστικά την αναμέτρηση στο 89’, όταν ο Μπερναρντέσκι με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού τίμησε πριν την έναρξη της αναμέτρησης τον Τζίτζι Μπουφόν, που ήταν εκτός 18άδας.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Σεμπά (46' Μάριν), Οτζίτζα (62' Φορτούνης), Πάρντο, Τζούρτζεβιτς (70' Μπεν).

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Μπαρτζάλι (70' Ρουγκάνι), Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουϊντί, Ντόουγκλας Κόστα, Κουαδράδο (84' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (62' Πιάνιτς), Ιγκουαΐν.