H Ρεάλ είχε το όνομα, είχε και τη... χάρη - Free Sunday
H Ρεάλ είχε το όνομα, είχε και τη... χάρη

H Ρεάλ είχε το όνομα, είχε και τη... χάρη

Μπορεί να διανύει μια σεζόν με πολλά προβλήματα αλλά παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης και είναι η υπερασπίστρια (για δεύτερη συνεχή φορά) του τίτλου. Κάτι που απέδειξε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, καθώς μετά το 3-1 της Μαδρίτης ακολούθησε το 2-1 του Παρισιού, μετά από ένα παιχνίδι το οποίο οι Μαδριλένοι έλεγξαν στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Έτσι, η Ρεάλ γιόρτασε με τον ιδανικό τρόπο τα «γενέθλιά» της και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για 8η διαδοχική χρονιά, ενώ αντίθετα η Παρί έμεινε εκτός από τα προημιτελικά για δεύτερη διαδοχική χρονιά. 

Στο άλλο αποψινό παιχνίδι η Λίβερπουλ έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να πάρει την πρόκριση στους «8», άλλωστε μετά την «πεντάρα» του Ντραγκάο δεν χρειαζόταν να κάνει και πολλά. Με το 0-0 του Άνφιλντ πέρασε με άνεση την Πόρτο και περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της.

Από την πλευρά της, η Ρεάλ πήγε στο Παρκ ντε Πρενς για να υπερασπιστεί το 3-1 της Μαδρίτης και μέχρι το 30’ της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλούνταν, καθώς η Παρί έδειχνε έλλειμμα πίστης στην ανατροπή χωρίς τον Νεϊμάρ, όπως και φρεσκάδας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η Παρί βρήκε δύο φάσεις, με το σουτ του Βεράτι και την επιλογή του Εμπαπέ να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Νάβας αντί να γυρίσει την μπάλα προς το κέντρο της μικρής περιοχής, όπου έκανε την κίνηση ο Καβάνι.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Ρεάλ μπήκε δυνατά, έχασε μια ευκαιρία με τον Ρονάλντο και στο 51’ ο Ασένσιο έκλεψε την μπάλα από τον Ντάνι Άλβες κάτω από το κέντρο, έτρεξε την μπάλα μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής και στα αριστερά, σταμάτησε και γύρισε πίσω δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα της Παρί που επέστρεφε, ο Λούκας έκανε την κίνηση στον κενό χώρο που δημιουργήθηκε, πήρε την μπάλα από τον Ασένσιο μπήκε στην περιοχή και έβγαλε γλυκιά σέντρα στο απέναντι δοκάρι, όπου ο Ρονάλντο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, σκοράροντας για 9ο διαδοχικό παιχνίδι στο Champions League και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ, ενώ ήταν το 12o γκολ του στη φετινή διοργάνωση.

Όλα έγιναν πολύ πιο δύσκολα για την Παρί στο 66’, όταν ο Βεράτι αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και όλα έδειξαν να τελειώνουν. Στο 69’ η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Ασένσιο και στο 71’ η Παρί ισοφάρισε, όταν μετά από σέντρα στην περιοχή και προσωρινή απομάκρυνση ο Παστόρε έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, η μπάλα βρήκε στον Καζεμίρο, στη συνέχεια στο γόνατο του Καβάνι και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Παρί έψαχνε άλλα δύο γκολ και πίεζε, οπότε η Ρεάλ είχε πολλούς χώρους πλέον βγαίνοντας γρήγορα στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές, στο 80’, ο Ρονάλντο κατέβαινε με την μπάλα από τα δεξιά, ζήτησε… επιτακτικά με χειρονομία στον Λούκας να ακολουθήσει την κίνησή του από τα δεξιά, του έδωσε την μπάλα, εκείνος την γύρισε, έγινε η ασταθής απομάκρυνση από τον Ραμπιό, ο Ρονάλντο προσπάθησε να κοντρολάρει και ο επερχόμενος Καζεμίρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Αρεολά για το 2-1, που χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ.

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.: Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Γιούρι, Τιάγκο Μότα (59' Παστόρε), Βεράτι, Ραμπιό, Ντι Μαρία (76' Ντράξλερ), Εμπαπέ (85' Λασανά Ντιαρά), Καβάνι.

ΡΕΑΛ Μ.: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (61' Κρόος), Λούκας, Ασένσιο (82' Ίσκο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Μπέιλ).