Επηρεασμένος αλλά συγκεντρωμένος ο ΠΑΟΚ, πέρασε με 2-0 από το Περιστέρι - Free Sunday
Επηρεασμένος αλλά συγκεντρωμένος ο ΠΑΟΚ, πέρασε με 2-0 από το Περιστέρι

Επηρεασμένος αλλά συγκεντρωμένος ο ΠΑΟΚ, πέρασε με 2-0 από το Περιστέρι

Σε έναν αγώνα για τον οποίο αξίζουν εύσημα στον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-0 από το Περιστέρι επί του Ατρόμητου και επανήλθε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, σε ένα παιχνίδι που ήθελε να δώσει απαντήσεις και τα κατάφερε.

Τα εύσημα ανήκουν στον Ρουμάνο και στους παίκτες του γιατί παρουσιάστηκαν όσο το δυνατόν λιγότερο επηρεασμένοι από τη διακοπή, τις δικαστικές αποφάσεις και το γεγονός πως στο διάστημα από την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί έχασε κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου, όχι γιατί δεν τα κατάφερε σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά λόγω της συμπεριφοράς ενός οπαδού της (στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και του προέδρου της και της συνοδείας του (στο ντέρμπι με την ΑΕΚ).

Όπως σχολίασε και ο Πέλκας μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Νιώθεις ότι σου κλέβουν τον ιδρώτα». Και σίγουρα αυτή είναι η αίσθηση που έχουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, όσο κι αν τον ιδρώτα τους δεν τον έκλεψαν οι δικαστές, όπως τόνισε ο Πέλκας, αλλά ο οπαδός τους που πέταξε το ρολό χαρτί που πέτυχε τον προπονητή του Ολυμπιακού και ο Ιβάν Σαββίδης που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και μάλιστα οπλοφορώντας.

Σαφώς πιο επηρεασμένος από τη διακοπή φάνηκε συνολικά ο Ατρόμητος, παρ’ ότι ξεκίνησε δυναμικά, θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι στο 3’, όταν ο Μπρούνο πήγε να μπει σφήνα ανάμεσα σε δύο… εφησυχασμένους παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Μαλεζάς τον κράτησε, αφήνοντας την μπάλα να καταλήξει άουτ. Στο 7’ ο Ατρόμητος είχε διπλή ευκαιρία, με το σουτ του Μπρούνο που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και στη συνέχεια το σουτ του Βασιλακάκη που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο δεν συνέβαινε τίποτα, μέχρι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ ένα φάουλ πολύ μακριά από την περιοχή, με τον Πέλκα και τον Τζάλμα Κάμπος να πηγαίνουν πάνω από την μπάλα για την εκτέλεσή του. Ο Τζάλμα πέρασε πάνω από την μπάλα και συνέχισε την κίνησή του, ο Πέλκας εκτέλεσε με κοντινή κάθετη πάσα, ακολούθησε δεύτερη πάσα με την μία από τον Βιεϊρίνια στον Τζάλμα που μπήκε αφύλακτος στην περιοχή και πλάσαρε την μπάλα πάνω από τον Γιαννιώτη, σε μια φάση εμφανώς δουλεμένη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να πιέσει ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στο 56’ ο ΠΑΟΚ έδειξε την ποιότητά του, όταν σε μία φάση που οι παίκτες του Ατρόμητου απέτυχαν να καθαρίσουν οριστικά την φάση στην άμυνά τους, ο Πέλκας πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής στα δεξιά, έκανε την κίνηση προς την τελική γραμμή και απέφυγε δύο αντιπάλους, για να κάνει το γύρισμα προς το κέντρο της μικρής περιοχής, με τον Κρέσπο να κάνει το 2-0.

Ο Ατρόμητος είχε την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να επανέλθει στο παιχνίδι αλλά δεν βρήκε ποτέ το γκολ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (76' Ουμπίδες), Ντιγκινί, Μπρούνο, Ντάουντα (60' Κωτσόπουλος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βιερίνια, Μάτος, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Κάμπος (84' Μακ), Λημνιός (64' Μπίσεσβαρ), Πέλκας (78' Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.