Σκληρή απάντηση από τη Ρεάλ και πλέον ο Παναθηναϊκός ψάχνει νίκη στη Μαδρίτη - Free Sunday
Σκληρή απάντηση από τη Ρεάλ και πλέον ο Παναθηναϊκός ψάχνει νίκη στη Μαδρίτη

Σκληρή απάντηση από τη Ρεάλ και πλέον ο Παναθηναϊκός ψάχνει νίκη στη Μαδρίτη

Από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε 48 ώρες βρέθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ από την Ρεάλ με 89-82 στο Νίκος Γκάλης και πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Μαδρίτη με το σκορ στο 1-1.

Η διαχείριση του +28 του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε πολύ δύσκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό που πλέον θα πρέπει να βρει τουλάχιστον μία νίκη στη Μαδρίτη για να προκριθεί στο φάιναλ φορ. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να βιάζεται να φτάσει στο 2-0, δεν είχε την ίδια ενέργεια, δεν ήταν το ίδιο συγκεντρωμένος και το πλήρωσε ακριβά, με τη Ρεάλ πλέον να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει και πάλι σε όλο το γήπεδο αλλά αυτή τη φορά η Ρεάλ ήταν προετοιμασμένη και επιπλέον έτοιμη να καταφύγει σε εκτός του dna της… ανταρτοπόλεμο προκειμένου να φτάσει στον στόχο της, μεταφέροντας το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Ο Τέιλορ πίεσε πολύ τον Καλάθη, με βοήθειες και παγίδες και ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ποτέ επιθετικό ρυθμό, ούτε μπόρεσε να τρέξει. Ήταν όμως πολύ καλός, και πάλι, στην άμυνα, συνεπώς στο πρώτο ημίχρονο διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα. Το πρόβλημα, που εξελίχτηκε σε εφιάλτη όσο περνούσε η ώρα, ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδιζε η Ρεάλ, τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 10 έναντι κανενός του Παναθηναϊκού (τα ριμπάουντ ήταν 24-10 στο ημίχρονο και 38-17 στο τέλος για την Ρεάλ) και μέσω των επιθέσεων που ανανέωνε κατόρθωνε να παραμένει κοντά στο σκορ, κερδίζοντας έτσι και πολλά φάουλ, που οδηγούσαν σε βολές καθώς ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε πολύ γρήγορα τα τέσσερα φάουλ, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης των «πράσινων».

Ο Τζέιμς είχε διαδοχικές βιαστικές, κακές επιλογές, αποσύρθηκε και δεν επανήλθε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις επιθετικές λύσεις να δίνονται από τον Ντένμον και τον Πέιν, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία επιθετικά, ήταν καλός και αμυντικά, ωστόσο σε κρίσιμες στιγμές έχανε την συγκέντρωσή του και έκανε… δώρα στη Ρεάλ.

Με τον Ρέγες και τον Αγιόν να κερδίζουν διαρκώς μάχες στη ρακέτα και σκορ από βολές, η Ρεάλ έμεινε κοντά και το ημίχρονο έληξε 40-36 για τον Παναθηναϊκό.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να ξεφύγει, είχε πολύ σωστές επιθετικές επιλογές και προηγήθηκε με 46-39. Και εκεί που φάνηκε ότι θα μπορούσε να απογοητεύσει την Ρέαλ και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη του, ακολούθησαν πέντε διαδοχικές επιθέσεις που ο Παναθηναϊκός σούταρε για τρίποντο χωρίς να έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Την ίδια ώρα οι δύο παλιοσειρές της Ρεάλ, Ρέγες και Κάρολ, βγήκαν μπροστά: πέτυχαν μαζί 24 πόντους στην τρίτη περίοδο, ο Ρέγες, που πέτυχε και δύο τρίποντα σε αυτό το διάστημα, ήταν σαν να είχε… μαγνήτες στα χέρια και κέρδιζε διαρκώς την μπάλα, η Ρεάλ έτρεξε ένα σερί 18-5 και προηγήθηκε με 57-51. Κι όλα αυτά με τον Ντόντσιτς να είναι εκτός αγώνα, αλλά τους δύο ψηλούς, να αναπληρώνουν και με το παραπάνω όχι μόνο το σκορ του, αλλά και τις ασίστ: ο συγκλονιστικός Ρέγες είχε 3 και ο Αγιόν, σε ένα πολύ μεστό και ποιοτικό παιχνίδι για τον Μεξικανό, 5. Ασίστ που σε πολλές περιπτώσεις κατευθύνθηκαν στην αδύναμη πλευρά για τρίποντο, με εκτελεστές τον Κάρολ και τον Τόμπκινς, με την Ρεάλ να φτάνει τους 32 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και να ξεμπλοκάρει επιθετικά.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε με ένα γρήγορο σερί στο 4ο δεκάλεπτο (68-68, σημείο στο οποίο ο Ρούντι πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο για το 71-68) αλλά πλέον η Ρεάλ είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και έβρισκε διαρκώς σκορ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει σταθερή σύνδεση με το καλάθι της Ρεάλ. Ο Τζέιμς είχε ένα προσωπικό ξέσπασμα αλλά τα τρίποντα δεν μπήκαν στο τέλος και η Ρεάλ έφτασε σε μία δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (2), Πέιν 13, Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12 (1), Αντετοκούνμπο 5.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 10 (1), Ντόντσιτς, Ρέγιες 18 (2), Αγιόν 8, Γιούστα, Κάρολ 17 (4), Ταβάρες 2, Τόμπκινς 12 (3), Τέιλορ 8 (1).