Άνετο 3-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, εξασφάλισε τη 2η θέση - Free Sunday
Άνετο 3-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, εξασφάλισε τη 2η θέση

Άνετο 3-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, εξασφάλισε τη 2η θέση

Με άνεση και «τριάρα» πέτυχε ο ΠΑΟΚ την πρώτη του εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 6 χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός και επιπλέον προηγήθηκε, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΟΚ, που έβγαλε στο χορτάρι την ποιοτική υπεροχή του και βρήκε άλλα δύο γκολ, το πρώτο εκ των οποίων βέβαια ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ του Πέλκα για να σκοράρει στη συνέχεια ο Πρίγιοβιτς με πολύ όμορφο τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στο ξεκίνημα αλλά γρήγορα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τον έλεγχο και στο 18’ είχε δοκάρι μετά από ωραία προσπάθεια του Δώνη, ενώ στην επαναφορά ο Λουτσιάνο πλάσαρε άουτ παρ’ ότι αφύλακτος. Στο 21’ νέα διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με πλασέ του Μυστακίδη, από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και στη συνέχεια ο Ινσούα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μαουρίτσιο έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 27’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ σε μια ανύποπτη φάση, καθώς η μπαλιά που έκανε ο Μουνιέ κόντραρε στο πόδι του διαιτητή Τζήλου και εξελίχτηκε σε ασίστ στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο.

Ένα ωραίο πρώτο ημίχρονο, με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις έφτασε στο τέλος του και λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από την ωραία και λίγο τυχερή προσπάθεια του Μυστακίδη από αριστερά ο νεαρός προσπάθησε να σουτάρει από κοντά και πολύ πλάγια τον Πασχαλίδη, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με το τέρμα και τον Μουνιέ να μην προλαβαίνει να την στείλει στα δίχτυα.

Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ και στο 65’ ο Πέλκας έσπρωξε τον Ινσούα και του πήρε την μπάλα χωρίς ο διαιτητής να υποδείξει το φάουλ, ο Πέλκας έδωσε στον Πρίγιοβιτς στα δεξιά, ο οποίος συνέκλινε προς το κέντρο της περιοχής, δεν ενοχλήθηκε από τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού που τον ακολουθούσαν, έστρωσε την μπάλα στο αριστερό και έπιασε ένα εξαιρετικό πλασέ για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ πλέον κυριαρχούσε στο γήπεδο και στο 82’ έφτασε και στο 3-0, όταν γύρισε πολύ ωραία η μπάλα από Λημνιό και Μάτος, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Σακχόβ πλάσαρε με τη μία, σκοράροντας στην πρώτη επαφή του με την μπάλα.

Για τον Παναθηναϊκό αποχώρησαν τραυματίες ο Λουντ στο πρώτο ημίχρονο και ο Κουρμπέλης στο δεύτερο.  

Παναθηναϊκός: Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης (63' Μολίνς), Μουνιέ, Λουντ (17' λ.τ. Μυστακίδης λ.τ.), Λουτσιάνο, Κουρμπέλης (85' λ.τυ Οικονόμου), Τζανδάρης, Κολοβέτσιος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (74' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (82' Σάκχοβ), Μακ (69' Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.