Ο ΠΑΟΚ είχε Πρίγιοβιτς, 2-0 την ΑΕΚ - Free Sunday
Ο ΠΑΟΚ είχε Πρίγιοβιτς, 2-0 την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε Πρίγιοβιτς, 2-0 την ΑΕΚ

O ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ατρόμητο στους 10 βαθμούς, ξεπερνώντας την ΑΕΚ που έμεινε στους 9. Εφόσον βέβαια ο Ολυμπιακός περάσει αύριο από τη Νέα Σμύρνη θα βρεθεί εκείνος στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς θα έχει κάνει το «4 στα 4» όπως ο ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει ξεκινήσει από -2. Ή από -6 όπως ο Παναθηναϊκός, που επίσης έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια.

Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, αφού η ΑΕΚ είδε το πλάνο της να αποδίδει, δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει το γνωστό του παιχνίδι κυκλοφορίας της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες, τις οποίες σπατάλησε. Σε αντίθεση με τον Πρίγιοβιτς, που πέτυχε δύο γκολ στις δύο πρώτες του φάσεις και προσυπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και κατά διαστήματα αποκτούσε γρήγορο ρυθμό, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να έχουν δημιουργήσει πολύ καλή ατμόσφαιρα και το τέλος του παιχνιδιού να μην βρίσκει τους παίκτες της ΑΕΚ να πρέπει να… τρέξουν στα αποδυτήρια, χαρίζοντας έτσι πολύ ωραίες στιγμές με τους εναγκαλισμούς των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Ουζουνίδης κατέβασε την ομάδα του με στόχο να είναι εκείνη που θα έχει την μπάλα στα πόδια της και αυτό μάλλον αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, με συνέπεια η ΑΕΚ να έχει εξαρχής την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του ρυθμού, να δημιουργεί φάσεις, με κορυφαία το δοκάρι του Λιβάγια στο 20’ από την πάσα του Μάνταλου, και τον ΠΑΟΚ να απειλεί μόνο από στημένες μπάλες, έχοντας ως σημείο αναφοράς του τις συνεργασίες Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ στην αριστερή του πτέρυγα.

Στο 29’ όμως ο Λαμπρόπουλος έκανε το αβίαστο λάθος και έδωσε την μπάλα στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος, σε μια κίνηση την οποία δεν συνηθίζει, έτρεξε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου μέχρι τα όρια της περιοχής, όπου έπιασε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ στο «παραθυράκι» του Μπάρκα και άνοιξε το σκορ. Μια κεφαλιά του Πόνσε που απέκρουσε ο Πασχαλάκης στο 40’ και το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται.

Δεν άλλαξαν πολλά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, μέχρις ότου στο 59’ οι παίκτες της ΑΕΚ να υποστούν… μπλακ άουτ. Ο Μάτος έκλεψε την μπάλα μεταξύ μεγάλης περιοχής του Πασχαλάκη και κέντρου, ξεκίνησε μια κούρσα και ανενόχλητος έφτασε στον Πρίγιοβιτς στα δεξιά και λίγο έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Του έδωσε την μπάλα και έκανε την κίνηση, ο Κροάτης την επέστρεψε και πήγε να πάρει θέση στην περιοχή, ο Μάτος τον περίμενε, χόρεψε λίγο τον αμυντικό και σέντραρε, με τον Πρίγιοβιτς να κάνει την κίνηση στην μικρή περιοχή, να βρίσκει την μπάλα… με το καλάμι και αυτή να κατευθύνεται ψηλά και στην απέναντι γωνία του Μπάρκα, για το 2-0. Ένα γκολ στο οποίο δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν ό,τι ήθελαν χωρίς καμία ενόχληση από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε νέο δοκάρι στο ωραίο σουτ του Μπακασέτα στο 62’, δημιούργησε και έχασε κι άλλες ευκαιρίες αλλά το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο ματς δεν το βρήκε ποτέ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (75' Ζαμπά), Πέλκας (81' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89' Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπεςζ Γαλανόπουλος (64' Κλωναρίδης), Σιμόες (87' Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (70' Γκάλο).