Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός ξανά μετά από δέκα μήνες - Free Sunday
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός ξανά μετά από δέκα μήνες

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός ξανά μετά από δέκα μήνες

Το ελληνικό ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού περιλαμβάνει η δεύτερη φάση της 12ης αγωνιστικής της Euroleague σήμερα στις 9:30 στο ΟΑΚΑ σε μετάδοση από το Novasports 2.

Είναι ο πρώτος αγώνας μετά από σχεδόν 10 μήνες, από την αναμέτρηση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και οδήγησε στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2. Στα προηγούμενα 11 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει επτά νίκες, με τις πεντε στα έξι τελευταία ματς και είναι στην οκτάδα των playoffs, ενώ ο Ολυμπιακός 5, οι τρεις από τις οποίες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Στη συνέχεια μέχτι τη λήξη του πρώτου γύρου, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν κατά σειρά Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Μακάμπι (εκτός), Ρεάλ (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός) και Αρμάνι (εκτός) μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν Ρεάλ (εκτός), Χίμκι (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Βαλένθια (εκτός).

Ο Ρικ Πιτίνο περιμένει να δει την συνεχιζόμενη βελτίωση στην απόδοση των Φρεντέτ και Τζόνσον, πέρα από τις σταθερές αξίες των Καλάθη, Παπαπέτρου και Τόμας.

Στον Ολυμπιακός είναι αμφίβολος ο Ριντ που ταλαιπωρήθηκε από θλάση. Αν δεν τα καταφέρει, ο Ρούμπιτ θα πάρει χρόνο στο «5» και δεν θα θυσιαστεί κανένας από τα γκαρντ, αλλά αν ο Αμερικανός σέντερ δεν είναι διαθέσιμος, αναμένεται να «κοπεί» κάποιος εκ των Πάντερ και Τσέρι για να προκύψει η δωδεκάδα. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).