H πρώτη ελληνοϊσπανική μάχη χάθηκε πανηγυρικά, σήμερα η δεύτερη - Free Sunday
H πρώτη ελληνοϊσπανική μάχη χάθηκε πανηγυρικά, σήμερα η δεύτερη

H πρώτη ελληνοϊσπανική μάχη χάθηκε πανηγυρικά, σήμερα η δεύτερη

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται σήμερα Παρασκευή στις 22:00 τον Παναθηναϊκό, για τη 13η αγωνιστική της Euroleague, με τον τεχνικό των «μπλαουγκράνα», Σβέτισλαβ Πέσιτς, να αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στους «πράσινους» και κυρίως στους Ρικ Πιτίνο και Νικ Καλάθη.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Έχει βρει ρυθμό, καθώς έχει κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχουν ισορροπία στο παιχνίδι τους», είπε αρχικά ο Πέσιτς ο οποίος πρόσθεσε:

«Ο Νικ Καλάθης παίζει σε υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Ταϊρίς Ράις αρχίζει να παίζει βάσει της ποιότητάς του. Έχουν ένα από τα καλύτερα τριάρια στην Ευρώπη και είναι μια πολύ καλή ομάδα, το ξέρουμε αυτό. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να πάρουμε το παιχνίδι».

Αναφερόμενος στον Ρικ Πιτίνο, δήλωσε: «Ο Πιτίνο είναι ένας προπονητής που έχει περισσότερη εμπειρία στο NBA. Είναι πολύ έξυπνος και έχει ήδη έναν χρόνο εμπειρίας στην Ευρώπη. Γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατό μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες να αλλάξει τα πάντα, έχει προσαρμοστεί στην κατάσταση της ομάδας».

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, άξιζε να κερδίσει. Είμαι δυσαρεστημένος με την ομάδα μου. Όχι λόγω της ήττας, μπορείς να χάσεις απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Είμαι δυσαρεστημένος με το πώς παίξαμε, το πώς παλέψαμε», είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού Κεμζούρα μετά την ήττα με, 93-77, την 8η σε 13 αγωνιστικές που υπέστη ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ υπερίσχυσε από την πρώτη περίοδο, και τελικά είχε 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: Φαμπιάν Κοζέρ (18π.), Άντονι Ράντολφ (15π.), Ρούντι Φερνάντεθ (10π.) και Φακούντο Καμπάτσο (15π 6ασ.) ενώ ο Ταβάρες (10ρ.) νίκησε στη «μονομαχία» τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Η 3η περίοδος ήταν καταστροφική για τους παίκτες του Κεμζούρα, διάστημα στο οποία δέχτηκαν επιμέρους σκορ 31-18 και υπέπεσαν σε 7 λάθη (19 στο τέλος του αγώνα).

Για τη Ρεάλ ήταν η 8η διαδοχική νίκη της ομάδας και 10η στο σύνολο.