Πρωτιά για Ουαλία, πρόκριση για Αγγλία, στο περίμενε η Σλοβακία - Free Sunday
Πρωτιά για Ουαλία, πρόκριση για Αγγλία, στο περίμενε η Σλοβακία

Πρωτιά για Ουαλία, πρόκριση για Αγγλία, στο περίμενε η Σλοβακία

Η Αγγλία μπήκε ως πρώτη στην 3η αγωνιστική του ομίλου και έπαιξε ως τέτοια, καθώς κυριάρχησε έναντι των Σλοβάκων και έψαξε τη νίκη, ωστόσο πλήρωσε τη δυσκολία που παρουσιάζει στο σκοράρισμα από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Σλοβακίας, η οποία προσπάθησε κυρίως να μην ηττηθεί, και έτσι είδε την πρώτη θέση να χάνεται, από την Ουαλία. 

Οι Άγγλοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο πρώτο 20λεπτο, σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Βάρντι και συνηθέστερο δημιουργό τον Κλάιν. Δεν τα κατάφεραν όμως και στη συνέχεια οι Σλοβάκοι βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και δεν κινδύνευαν παρά την αγγλική υπεροχή.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Σλοβακία να έχει κι αυτή τις στιγμές της στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Μακ και Βάις, η Αγγλία απάντησε με ανάλογες ευκαιρίες αλλά γκολ δεν μπήκε ποτέ.

Ως τρίτη η Σλοβακία έχει σημαντικές ελπίδες πρόκρισης, καθώς συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς με γκολ 3-3.  

Σλοβακία: Κόζατσιτς, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόβσκι (67' Γκιομπέρ), Κούτσκα, Χάμζικ, Μακ, Βάις (78' Σκρίνιαρ), Ντούντα (57' Σβέντο).
Αγγλία: Χαρτ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Κλάιν, Μπερτράντ, Ντάιερ, Χέντερσον, Γουίλσιρ (56' Ρούνεϊ), Λαλάνα (60' Ντέλε Άλι), Στάριτζ (75' Κέιν), Βάρντι.

Δίκαιη πρωτιά για Ουαλία

Εκείνη που δεν είχε κανένα πρόβλημα στο σκοράρισμα στον όμιλο ήταν η Ουαλία, η οποία έφτασε τα έξι γκολ στον 2ο όμιλο, όσοι και οι βαθμοί που συγκέντρωσε και αναδείχτηκε πρώτη. Αντιμέτωπη με την μακράν χειρότερη ομάδα του ομίλου, τη Ρωσία, οι Ουαλοί έδειξαν πως ήταν… ομάδα σε αποστολή στον όμιλο και «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες. 

Με τους Άλεν και Ράμσεϊ να δημιουργούν ένα δίδυμο που τα έκανε όλα στο κέντρο και τον Μπέιλ σε πολύ καλή κατάσταση, η Ουαλία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα από αυτή τη Ρωσία. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 11’ με τον Ράμσεϊ από μπαλιά του Άλεν και μετά από διαδοχικά λάθη των Ρώσων. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου έκανε και το 2-0, όταν και πάλι από ρωσικά λάθη η μπάλα κατέληξε στον Άλεν, ο οποίος πάσαρε στον Μπέιλ, που βρήκε με δόση τύχης τον Τέιλορ και εκείνος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ακινφέεφ. 

Οι Ουαλοί δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες, προτού φτάσουν και στο 3-0, με τον σούπερ σταρ τους, ο οποίος όποτε έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε καταστάσεις στην ρωσική άμυνα. Στο 67’ λοιπόν, ο Ράμσεϊ σέρβιρε στον Μπέιλ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση και να υπογράψει την πρωτιά της Ουαλίας στην παρθενική της συμμετοχή σε Euro. 

Ρωσία: Ακινφέεφ, Σμόλνικοβ, Β. Μπερεζούτσκι (46' Αλ. Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Μαμάεβ, Γκλουσακόβ, Σιρόκοβ (52' Γκολοβίν), Σμόλοβ (70' Σαμέντοβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.
Ουαλία: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (76' Κινγκ), Άλεν (74' Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς.