Ξεκόλλησε με γκολ-οφσάιντ, μετά… ξεσάλωσε - Free Sunday
Ξεκόλλησε με γκολ-οφσάιντ, μετά… ξεσάλωσε

Ξεκόλλησε με γκολ-οφσάιντ, μετά… ξεσάλωσε

Ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε στο Καραϊσκάκη με στόχο να αμυνθεί και ο Ολυμπιακός, έχοντας και το κακό προηγούμενο της Κέρκυρας, ξεκίνησε δυνατά για να αποβάλει γρήγορα το άγχος. Κάτι που δεν κατάφερε τελικά στο πρώτο ημίχρονο, παρ’ ότι θα μπορούσε, ξεκινώντας με τη διπλή ευκαιρία του 4’. 

Ο Ολυμπιακός είχε όρεξη και έκανε τα σωστά πράγματα, ωστόσο δεν μπορούσε να σκοράρει, ούτε και να βρει τον καταιγιστικό ρυθμό που θα έκλεινε τον Λεβαδειακό στα καρέ του και θα τον ανάγκαζε σε λάθη εξαιτίας της πίεσης. Απείλησε με διάφορους τρόπους, ως επί το πλείστον με τον πολύ δραστήριο Σεμπά, ο οποίος στο 21’ ο είχε βγάλει τετ-α-τετ τον Ιντέγε, που πέρασε τον Ναμάσκο, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Μουλόπουλος λίγο πριν περάσει τη γραμμή.  Δύο σουτ, από Σίλβα και Μάντζιο, με τον Λεάλι να αποκρούει αμφότερα, ήταν ο επιθετικός απολογισμός του Λεβαδειακού. 


Με τον Ολυμπιακό να τα έχει βρει σκούρα στο πρώτο ημίχρονο καθώς παρά την καλή του απόδοση δεν έφτασε στο γκολ και μοιραία το άγχος άρχιζε να τον βαραίνει, τα πάντα άλλαξαν στο 48’, όταν ο Ιντέγε σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι από κεφαλιά πάσα του Σεμπά, μετά από γέμισμα που έγινε στην περιοχή. Ένα πολύ ωραίο γκολ που ήταν όμως και… πολύ οφσάιντ και δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Στο 61’ ο Γιακουμάκης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, έγινε η μπαλιά, αλλά στο τετ-α-τετ απέτυχε να νικήσει τον Λεάλι καθώς το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. 

Μετά και από αυτό ο Λεβαδειακός κατέρρευσε, ο Ολυμπιακός μυρίστηκε αίμα και τελείωσε τον αγώνα με συνοπτικές διαδικασίες και ευρύ σκορ. Στο 69’, από μπαλιά του Ντε Λα Μπέγια ο Μιλιβόγεβιτς έβαλε άλλο ένα γκολ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής για το 2-0, στο 71’ ο Φορτούνης έκανε το 3-0 από πολύ ωραίο γύρισμα του Σεμπά και στο 73’ ο Ιντέγε έκανε το 4-0, με κεφαλιά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (74’ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72’ Πάρντο), Ιντέγε (77’ Καρντόσο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60’ Βασιλείου), Μαχαίρας (73’ Καλτσάς), Ζεζίνιο, Μάντζιος, Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος , Καραμπουέ (46’ Γιακουμάκης).