Πέντε θα είναι τα καινούργια μοντέλα της Audi Sport - Free Sunday
Πέντε θα είναι τα καινούργια μοντέλα της Audi Sport

Πέντε θα είναι τα καινούργια μοντέλα της Audi Sport

H Audi Sport, η σπορ υπομάρκα της Audi, θα αυξήσει μέχρι το 2020 τον αριθμό των μοντέλων της από 11 που είναι σήμερα σε 16.

Αυτό θα είναι και το πρώτο μέλημα του νέου της τεχνικού διευθυντή, του 40χρονου Stephan Reil, ενώ μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις οι φήμες όμως συγκλίνουν πως η νέα κατηγορία ενασχόλησης θα απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό και δεν θα είναι άλλη από τα SUV υψηλών επιδόσεων.  

Ένα νέο RS Q3 είναι σίγουρο, όπως σίγουρες είναι και οι γρήγορες εκδόσεις των Q5 και Q7. Από κει και πέρα ενδέχεται να υπάρχει και RS Q8, ενώ είναι βέβαιο πως θα προστεθεί ένα νέο RS5, το Sportback και ενδεχόμενα και το αντίστοιχο κάμπριο.

Θα ακολουθήσει ένα RS7, καθώς και η νέα γενιά του πλέον εμβληματικού μοντέλου της Audi Sport, του RS6 Avant, που σήμερα και στην έκδοση Plus φτάνει τους 610 ίππους.

Παράλληλα θα γίνει και μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας, καθώς τα μοντέλα RS θα παρουσιάζονται σχεδόν παράλληλα με τις στάνταρ εκδόσεις και όχι προς το τέλος του κύκλου ζωής τους όπως συμβαίνει σήμερα.   

Πηγή: www.carzine.gr