Γιατί απειλεί η Ferrari με αποχώρηση από τη Φόρμουλα 1; - Free Sunday
Γιατί απειλεί η Ferrari με αποχώρηση από τη Φόρμουλα 1;

Γιατί απειλεί η Ferrari με αποχώρηση από τη Φόρμουλα 1;

Η Liberty Media, νέα ιδιοκτήτρια της Φόρμουλα 1, θέλει νέους κανονισμούς κινητήρων από τη σαιζόν 2021, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνες πολλές από τις ομάδες.

Μεταξύ αυτών και τη Ferrari, που δηλώνει αντίθετη στην κατασκευή κοινών μηχανικών μερών για τους υβριδικούς κινητήρες, από εξωτερικούς προμηθευτές, καθώς έτσι απειλείται η αποκλειστικότητα κάθε κατασκευαστή. Μάλιστα ο επικεφαλής της Sergio Marchionne, δήλωσε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Scuderia εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την F1.

Αυτό όμως είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, μιας και αφενός η Φόρμουλα1 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιταλική μάρκα και αφετέρου είναι κοινό μυστικό πως η F1 χρειάζεται περισσότερο τη Ferrari παρά οι Ιταλοί την F1. Έτσι η απειλή της αποχώρησης είναι ένα επιπλέον διαπραγματευτικό ατού, ενώ ανάλογη στρατηγική είχε ακολουθηθεί και στο παρελθόν, στα χρόνια του di Montezemelo.

H Liberty Media θα γνωστοποιήσει την Τρίτη το πλάνο της για το μέλλον της F1 -στόχοι είναι η βελτίωση του θεάματος και η παράλληλη μείωση του κόστους για τις ομάδες- ενώ χαρακτηριστικές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής είναι οι δηλώσεις του Marchionne: «Η Liberty έχει καλό σκοπό, όπως αυτός που έχει να κάνει με την μείωση του κόστους. Ωστόσο δεν συμφωνούμε σε ορισμένα θέματα, το ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί η μοναδικότητα κάθε υβριδικού συνόλου. Θεωρώ πως αυτό δεν είναι βήμα προς τα μπροστά και δεν θα θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο».