Ο P. Solberg νικητής στο Gymkhana Grid Ελλάδος - Free Sunday
Ο P. Solberg νικητής στο Gymkhana Grid Ελλάδος

Ο P. Solberg νικητής στο Gymkhana Grid Ελλάδος

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Petter Solberg, o περσινός νικητής RWD Luke Woodham, ο οδηγός Rally cross Reinis Nitiss, ο αστέρας των X-Games Liam Doran και ο ιδρυτής του Gymkhana GRiD Ken Block έγραψαν ιστορία στον Μαραθώνα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Έπειτα από απίστευτες μάχες οι  Petter Solberg και Luke Woodham στέφθηκαν νικητές στις κατηγορίες All-Wheel Drive (AWD) και Rear-Wheel Drive (RWD) αντίστοιχα.
Η αναμέτρηση της ημέρας έγινε ανάμεσα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Petter Solberg και τον Liam Doran. Οι δύο οδηγοί με Citroen τεράστιας ιπποδύναμης  έδωσαν ένα εντυπωσιακό show μέχρι το τέλος, με την διαφορά μόλις στα 1.7 δευτερόλεπτα.

"Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμουν τόσο αγχωμένος για έναν αγώνα. Ήθελα πολύ να κατακτήσω την νίκη. Είναι σαν όνειρο δεν μπορώ να σας περιγράψω το πως αισθάνομαι αυτή την στιγμή, νιώθω ότι κέρδισα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα . Αυτό που με έκανε να νιώσω πίεση ήταν η λάθος εκκίνηση σε μια από τις μάχες. Το Citroen μου δεν έχει launch control και όλα πρέπει να γίνουν χειροκίνητα. Έπρεπε να ρισκάρω, αποφάσισα ότι η μόνη λύση είναι να πατήσω τέρμα το γκάζι. Στον ημιτελικό και τελικό ήμουν πιο συγκρατημένος προσπαθώντας να μην κάνω λάθη και να έχω μια άψογη απόδοση. Ήταν ένα μοναδικό event, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει" δήλωσε ο Peter Solberg, που είναι ένας οδηγός ιδιαίτερα ταλαντούχος και αγαπητός στο ελληνικό κοινό έχοντας γράψει πολλά επιτυχημένα χιλιόμετρα στα Ράλι Ακρόπολις!

Για την ιστορία και για να ευλογήσουμε τα γένια μας, να πούμε πως τον καλύτερο χρόνο στην αναμέτρηση του Σαββατοκύριακου, δεν τον είχε ο P. Solberg, αλλά το "πράσινο φορμουλάκι" όπως αποκαλούσε η ελληνική οργάνωση (...) τον οδηγό αγώνων Γιώργο Ζυμαρίδη, όπου μπορεί να μην διαγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία με τον P. Solberg, κέρδισε όμως σίγουρα τις εντυπώσεις με τις αλάνθαστες κινήσεις του και με το 00:58 που έκανε ως χρόνο στο γύρο! 

pf_660

Επίσης, αξίζει να πούμε πως αρκετοί από τους Έλληνες αθλητές οδηγούς αγώνων βρέθηκαν απέναντι σε επαγγελματίες ξένους οδηγούς, ανάμεσά τους και οι νικητές του αγώνα, καθώς και ο Ken Block, οι περισσότεροι κέρδισαν τις μονομαχίες, με τον Πάνο Κύρκο να φτάνει στον τελικό και με λάθη άγχους να μην παίρνει τη θέση που ίσως θα θέλαμε. Όπως και να έχει είμαστε υπερήφανοι για όλες τις ελληνικές συμμετοχές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, απέναντι σε επαγγελματίες οδηγούς που εξασκούν καθημερινά το ταλέντο τους, την ίδια ώρα που στη χώρα μας οι επαγγελματίες οδηγοί αντιμετωπίζονται ως χομπίστες. 
Επίσης, είμαστε υπερήφανοι για τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, που αγκάλιασε και έφερε ένα τόσο μεγάλο γεγονός με παγκόσμια προβολή στην Ελλάδα.