Μπάχαλο και πάλι με τα τέλη κυκλοφορίας - Free Sunday
Μπάχαλο και πάλι με τα τέλη κυκλοφορίας

Μπάχαλο και πάλι με τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τελευταία χρόνια, η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων έχει δεχτεί τεράστιες μειώσεις (που αγγίζουν και το -80% στις πωλήσεις), με το κράτος να μη βοηθά καθόλου τον κλάδο, ίσα-ίσα να τον ζορίζει με νέα μέτρα, τέλη και φόρους πολυτελείας ώστε να έχει περισσότερα έσοδα.
Στην πράξη όμως, τα έσοδα δεν έρχονται φυσικά και πλήθος καλών αυτοκινήτων "κάθονται" στα γκαράζ χωρίς πινακίδες, γεμίζουν οι δρόμοι με παλιά αυτοκίνητα και όσοι πούλησαν ότι είχαν για να αποκτήσουν ένα πιο οικονομικό μικρό diesel αυτοκίνητο καλούνται πλέον να πληρώσουν.

Το κράτος κάθε φορά ανακοινώνει νέα μέτρα που αναιρούν τα προηγούμενα και προκαλεί μια σύγχυση. Όπως όλα δείχνουν, όσοι έκαναν το "λάθος" να επενδύσουν σε ένα καινούριο αυτοκίνητο την τελευταία 5ετία θα το πληρώσουν ακριβά, την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες επιδοτούνται οι πολίτες για την απόκτηση ενός καινούριου αυτοκινήτου με νέες τεχνολογίες και ασφάλεια. 
Μάλιστα, το κράτος επιβραβεύει με χαμηλά τέλη όσους έχουν αυτοκίνητο με κυκλοφορία πριν το 2000.
Θέλω να σας πω, πως 16 χρόνια μετά, τα αυτοκίνητα σήμερα δεν έχουν εξελιχθεί μόνο οδηγικά, αλλά κυρίως τεχνολογικά και εξοπλίζονται με προηγμένα συστήματα ασφαλείας. Κάθε άνθρωπος κατά μέσο όρο περνάει περισσότερες από 3-4 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του. Αξίζει σε κάθε άνθρωπο λοιπόν να έχει τόσο πολυτέλεια, καλή οδική συμπεριφορά αλλά κυρίως ασφάλεια.

cars_660

Όσοι πάλι επέλεξαν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο έχοντας υπόψη τους τις χαμηλές εκπομπές ρύπων για να γλυτώνουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, αλλάζουν και εδώ τα δεδομένα, μιας και πλέον θα πληρώνουν και όσοι έχουν αυτοκίνητο με ρύπους από 80 γραμμάρια...

Κερδισμένοι της υπόθεσης θα είναι όσοι έχουν αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.357 κ.εκ.. ενώ όσοι έχουν αυτοκίνητα υψηλού κόστους απόκτησης θα πληρώσουν τέλη βάσει της αξίας του αυτοκινήτου τους.

Χωρίς τίποτε ακόμα να είναι επίσημα ανακοινώσιμο, το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση μας, μας θέλει να κυκλοφορούμε με αντίκες και τα τέλη κυκλοφορίας συμφωνούν με αυτό. Κάπως έτσι, η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα με τα περισσότερα παλιά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που "ξεφορτώνονται" άλλες χώρες πουλώντας τα σε εμάς. 
Καλό μήνα.
lada_660