Σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να περπατάμε... - Free Sunday
Σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να περπατάμε...

Σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να περπατάμε...

Το carr-E είναι μία επαναστατική μικρή ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να σας μεταφέρει μέχρι την εξώπορτά σας. Όταν επιστρέψετε πάλι στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο χώρο της ρεζέρβας.

Το Carr-E – που δημιούργησε ο Kilian Vas, μηχανικός συστημάτων της Ford με έδρα στην Κολωνία – ήταν μία από τις 633 προτάσεις για λύσεις προσωπικής μετακίνησης που δημιούργησαν υπάλληλοι της Ford για το Last Mile Mobility Challenge. Θέμα του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ηλεκτρικών, συσκευών προσωπικής υποστήριξης που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των μετακινήσεων σε περιοχές όπου οχήματα δεν επιτρέπονται ή θα αυξήσουν την πρακτικότητα, και θα καθοδηγούν τους οδηγούς να φτάσουν στον τελικό προορισμό αφού παρκάρουν το αυτοκίνητο τους.

R10_carre

Η τετράτροχη αυτή συσκευή είναι συμπληρωματική ενός οχήματος και υποστηρίζει τους χρήστες στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού, από το σημείο στάθμευσης μέχρι τον τελικό προορισμό. Το Carr-E μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων. Οι χρήστες απλά τοποθετούν το αντικείμενο στη συσκευή και αυτή ακολουθεί έναν ηλεκτρονικό δέκτη που έχουν στην κατοχή τους. 

Το Carr-E μπορεί να μεταφέρει άτομα ή αντικείμενα έως 120 kg, έχει αυτονομία 22 km και τελική ταχύτητα 18 km/h. Το πρωτοποριακό σύστημα είναι από τα επικρατέστερα που ανέδειξε ο διαγωνισμός καινοτομίας δίπλα στο TriCiti – ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό τρίκυκλο που μπορεί εύκολα να μετατρέπεται σε καρότσι για ψώνια, καρότσι μεταφοράς ή όχημα μεταφοράς σε γήπεδα γκολφ, και το eChair concept – ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο που μπορεί να φορτώνεται αυτόματα στο όχημα.

ford_carre

Η αύξηση καινοτομιών της Ford – όπως μετρήθηκε από τις αιτήσεις για πατέντες – αναμένεται να φτάσει σε εταιρικό ρεκόρ το 2016, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ των 6.000+. Ο αριθμός των εκκολαπτόμενων εφευρετών-εργαζομένων της Ford έχει φτάσει επίσης σε επίπεδα ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε το 2015, με περισσότερους από 3.500 νέους εφευρέτες να υποβάλλουν νέες καινοτομίες.