Τα τέλη... τέλος δεν έχουν! - Free Sunday
Τα τέλη... τέλος δεν έχουν!

Τα τέλη... τέλος δεν έχουν!

Με τραμπάλα συνεχίζονται τα παιχνίδια της κυβέρνησης και στο χώρο του αυτοκινήτου, αφού όσα γράφαμε πριν λίγο καιρό για τα τέλη κυκλοφορίας μάλλον δε θα γίνουν πράξη. 

Το υπουργείο οικονομικών πάγωσε τις αλλαγές που ετοίμαζε και εκτός πάλι κάποιου απροόπτου θα παραμείνουν όπως και πέρυσι με τη διαφορά πως θα γίνουν κάποιες μικρές μειώσεις σε αυτοκίνητα παλαιότερα ηλικιακά και κάποιες μικρές αυξήσεις σε ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Κάτι που σημαίνει πως όσοι έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους μετά την 1/11/2010 δε θα έχουν κάποια μεταβολή στο ποσό των τελών τους. 
Όσοι πήραν πρώτη άδεια από την 1/1/2001 και έχουν κυβισμό από 1.929 κ.εκ και άνω, θα δουν μικρές μειώσεις, όχι όμως αυτές που είχαν αρχικά προσχεδιαστεί. Ενώ, για τα οχήματα που έχουν πρώτη άδεια πριν τις 31/12/2000, θα υπάρξουν και εκεί μειώσεις. 

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας συνηθίζεται να γίνονται κάθε 5 έτη και όχι κάθε χρόνο όπως συνηθίζεται σε εμάς, ούτε με το άγχος του καταναλωτή που δεν ξέρει τι του ξημερώνει κάθε χρονιά.