Το BMW Art Car θα τρέξει στο Rolex 24 στη Daytona - Free Sunday
Το BMW Art Car θα τρέξει στο Rolex 24 στη Daytona

Το BMW Art Car θα τρέξει στο Rolex 24 στη Daytona

Στις 30 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της επίσημης avant premiere της φετινής έκδοσης της Art Basel στο Miami Beach, το BMW Art Car του John Baldessari γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του.
Η BMW M6 GTLM του John Baldessari, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο 585 ίππων, θα εκτίθεται για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της Art Basel. Ακολουθώντας την 40-χρονη παράδοση των BMW Art Cars, το “rolling sculpture” του John Baldessari θα αποδείξει τις ικανότητές του στην αγωνιστική πίστα Rolex 24 στη Daytona, 28 και 29 Ιανουαρίου, 2017.

the_19th_bmw_art_car_m6

Τον Ιανουάριο του 2016, η BMW M6 GTLM έκανε το ντεμπούτο της στο Daytona International Speedway. Πέρασε την πρώτη δοκιμή με μεγάλη επιτυχία και κατατάχθηκε πέμπτη. Το 19ο BMW Art Car θα δοκιμαστεί στα όριά του στην ίδια πίστα και θα τρέξει στο θρυλικό 24 Hours of Daytona από 28 – 29 Ιανουαρίου, 2017. Το αυτοκίνητο, το οποίο θα προετοιμάσει η  BMW Team RLL, θα συμμετάσχει στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). Από το 2009, η BMW Team RLL μαζί με τη BMW Motorsport North America έχει αποσπάσει πέντε τίτλους και 12 νίκες. Και η πρώτη σεζόν της BMW M6 GTLM ήταν επίσης επιτυχημένη με συνολικά τρεις τερματισμούς στο βάθρο σε Sebring, Watkins Glen και Road America. Οι αγωνιστικές συμμετοχές θα συνεχιστούν έως το 2017. Οι Bill Auberlen (US), Alexander Sims (GB), Augusto Farfus (BR) and και Spengler (CA) θα οδηγούν εκ περιτροπής το BMW Art Car.