Οδηγούμε το νέο Ford Kuga (δοκιμή - τιμές) - Free Sunday
Οδηγούμε το νέο Ford Kuga (δοκιμή - τιμές)

Οδηγούμε το νέο Ford Kuga (δοκιμή - τιμές)

Εμείς βρεθήκαμε στην επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου στη χώρα μας και πήραμε μια πρώτη γεύση.
Η βασική δομή του αυτοκινήτου είναι όμοια με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ έχει ανανεωθεί αισθητικά. Το μεγαλύτερο προτέρημα του είναι η προσθήκη ενός νέου κινητήρα ο οποίος ήδη χρησιμοποιείται στα Focus και Mondeo. 
Δεν είναι άλλος από τον 1.5 TDCi diesel 120 ίππων της Ford με κατανάλωση 4,4 l/100 km και 115 g CO2/km. Προσφέρεται στο Kuga με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive και 6τάχυτο κιβώτιο χειροκίνητο, αυτόματο ή Power Shift (διπλού συμπλέκτη).

Ford_Kuga_plai

Εμφανισιακά, έχει κρατήσει τις στιλάτες γραμμές της εταιρίας και στην Ελλάδα θα διατίθεται σε 3 πλήρεις εκδόσεις (Business, ST Line, Vignale) με την ST Line να αποτελεί την πιο σπορ εκδοχή του SUV. 
Το εσωτερικό του, πλούσιο τόσο αισθητικά, όσο και τεχνολογικά με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford, SYNC3 και την οθόνη αφής 8 ιντσών να δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να το χειρίζονται όπως ακριβώς τα smartphone τους. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγαλύτερα, πιο εύχρηστα μπουτόν αφής και επιτρέπει προηγμένες λειτουργίες όπως απλούστερες φωνητικές εντολές.
Επίσης, στο νέο μοντέλο παρουσιάζεται και η τελευταία γενιά του συστήματος Ford MyKey, μια μοναδική λειτουργία, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του νέου Kuga να προγραμματίζουν ένα κλειδί για νεαρότερους οδηγούς το οποίο μπορεί να εμποδίζει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις κατά την οδήγηση, να περιορίζει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου στα επιθυμητά χιλιόμετρα, να αποτρέπει την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας του αυτοκινήτου, να  περιορίζει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος ή να το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν φοράνε τις ζώνες ασφαλείας τους. 

Kuga_interior_2

Το νέο Kuga διαθέτει το αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Perpendicular Parking της Ford που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν σε παράλληλες αλλά και κάθετες θέσεις στάθμευσης - μία βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, και το σύστημα Adaptive Front Lighting για βέλτιστη ορατότητα σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού. Άλλες προηγμένες τεχνολογίες είναι η ηλεκτρική πίσω πόρτα με λειτουργία Hands Free, όπου απλά περνώντας το πόδι σου κάτω από τον χώρο αποσκευών, ανοίγει μόνος του.

Εμείς δοκιμάσαμε το ανανεωμένο Kuga με τον νέο κινητήρα και εξάρι μηχανικό κιβώτιο τόσο στην άσφαλτο, όσο και στις παγωμένες χωμάτινες διαδρομές της Αγόριανης με -2 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία.
Το μοντέλο που κατασκευάζεται στη Βαλένθια, είναι αθόρυβο στο δρόμο, σταθερό, με καλά κρατήματα και πάτημα και ο κινητήρας του ιδιαίτερα ελαστικός χωρίς να προβληματίζει καθόλου στις προσπεράσεις.
Από την άλλη, στο χώμα σε εκπλήσσει θετικά και η έξυπνη τετρακίνηση που αναλαμβάνει να βάλει στον αυτόματο το σύστημα μετάδοσης, σε κινεί το ίδιο άνετα και στο βουνό. 
Σαφώς, οι οδηγικές ικανότητες του μοντέλου δεν είναι ίδιες με αυτές ενός γνήσιου 4κίνητου, κάτι που είναι λογικό, αφού δεν είναι και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου τέτοιος. 
Πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη στην κατηγορία των SUV, αφού τώρα με τον μικρό diesel θα μπορέσει το Kuga να εισαχθεί επιθετικά ανάμεσα στα μοντέλα που κυριαρχούν.

Kuga_back

Οι τιμές του νέου μοντέλου για την Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής:

Κινητήρες πετρελαίου

1.5L TDCi 120 ίππων, με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift (FWD) με κατανάλωση 4,8 l/100 km και εκπομπές ρύπων 124 g/km από 25.840 ευρώ

2.0L TDCi 150 ίππων, με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (FWD) με κατανάλωση 4,7 l/100 km και εκπομπές ρύπων 122 g/km από 27.650 ευρώ

2.0L TDCi 180 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό AWD με κατανάλωση 5,2 l/100 km και εκπομπές ρύπων 135 g/km από 32.868 ευρώ

Κινητήρες βενζίνης

1.5L EcoBoost 150 ίππων με 6-τάχυτο μηχανικό FWD με κατανάλωση 6,3 l/100 km και εκπομπές ρύπων 145 g/km από 22.095 ευρώ

1.5L EcoBoost 182 ίππων με 6-τάχυτο αυτόματο AWD με κατανάλωση 7,5 l/100 km και εκπομπές ρύπων 173 g/km 28.555 ευρώ

Ford_Kuga_front