Άντε και με εκπομπή στην TV - Free Sunday
Άντε και με εκπομπή στην TV

Άντε και με εκπομπή στην TV

Τελικά μπορεί και να μην έφταιγε ο Σόιμπλε, μπορεί και να μην έφταιγε το ΔΝΤ. Το πρόβλημα είναι τα fake news. Αυτά που «συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα», αυτά που «υποστηρίζουν τα συμφέροντα του "παλιού συστήματος" που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες».

Έτσι είπε προχθές στα Γιάννενα ο πρωθυπουργός, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε διαψευστεί παταγωδώς, καθώς είπε ψέμματα στους βουλευτές του, “απειλώντας” τους ότι θα φορέσει γραβάτα, για να ψηφίσουν τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό, ο οποίος επικοινωνεί την πολιτική του μόνο με non papers, για να μην έχει κανείς την ευθύνη όταν το περιεχόμενό τους πολύ σύντομα διαψεύδεται.

Θα μπορούσε η καταγγελία των fake news να είναι ένα ακόμη ΣΥΡΙΖΑϊκό ανέκδοτο. Αλλά δεν είναι. Διότι τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του Μαξίμου δεν το ενδιαφέρει η ενημέρωση του πολίτη.

Τον ενδιαφέρει η απαξίωση των μέσων ενημέρωσης --των φιλικών σε αυτόν συμπεριλαμβανομένων.

Και γι' αυτό η δημιουργία της σύγχυσης και της θολής εικόνας είναι εργαλείο για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου.

Ενοχλείται που οι “μάζες”, στις οποίες αναφέρθηκε χθες, ανασύροντας τον όρο από το παλαιοκομμουνιστικό λεξικό, ενημερώνονται από πολλές πηγές.

Παλαιό γνωστό σύμπτωμα του πολιτικού αυταρχισμού. Κάποιος να του πει ότι ο Τσάβεζ είχε εκπομπή στην τηλεόραση ο ίδιος...