Τι ψηφίζει ο Τσίπρας στην κεντροαριστερά; - Free Sunday
Τι ψηφίζει ο Τσίπρας στην κεντροαριστερά;

Τι ψηφίζει ο Τσίπρας στην κεντροαριστερά;

Κεντρική γραμμή του Μαξίμου ήταν να μη μιλήσει για την εκλογή στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς. Σοφή επιλογή, διότι δεν είχε κανέναν λόγο να εμπλακεί εμφανώς σε μία υπόθεση, οποιαδήποτε ανάμειξη στην οποία θα μπορούσε να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από το όποιο επιδιωκόμενο.

Είχε όμως επιλογές. Προεκλογικά, διάφοροι παράγοντες που μπορούσε να επηρεάσει ο ΣΥΡΙΖΑ -σε επίπεδο δημάρχων κυρίως- τάχθηκαν υπέρ του Καμίνη.

Όχι επειδή ο Καμίνης ήταν ή θα μπορούσε να είναι φιλικός στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά επειδή μία εκλογή Καμίνη θα διευκόλυνε τον πρωθυπουργό, την ώρα που μιλάνε στη Βουλή η Γεννηματα ή ο Θεοδωράκης, να τους ειρωνεύεται λέγοντας με το γνωστό προπετές ύφος του: “μιλάς κι εσύ που δε σε θέλει το κόμμα σου;”

Σήμερα, αμέσως μετά το αποτέλεσμα, δεκάδες φιλοκυβερνητικά “μέσα” αναπαράγουν ότι "ο Σταύρος εξευτελίστηκε που προσκύνησε την Φώφη" και δεν τον θέλουν στο κόμμα του. Προσπαθούν να καταστήσουν τον Θεοδωράκη ευάλωτο και βορά του Τσίπρα στη Βουλή.

Και γι' αυτό στον δεύτερο γύρο τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα παίζουν Ανδρουλάκη.Όχι γιατί υπάρχει πολιτικός συγχρωτισμός Απλώς ευελπιστούν ότι μία εκλογή ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, θα δημιουργήσει δομικά προβλήματα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νέου φορέα. Και αυτό ακριβώς θέλει ο πρωθυπουργός. Αποδυναμωμένη αντιπολίτευση με προβλήματα, όπως ακριβώς το επιχειρεί διαρκώς με τη ΝΔ, προσπαθώντας να αναδείξει μέσω φιλικών μέσων διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Άλλωστε σε αυτό έχει φροντίσει να μην έχει κανένα πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος που δεν διστάζει να διαψεύσει τον εαυτό του, αδιαφορώντας για το οποίο κόστος έχει αυτό στο προσωπικό του κύρος, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όμως, οι χθεσινές έκτακτες εξαγγελίες του για την διανομή του μερίσματος, μόλις μία ημέρα μετά την εκλογή, είναι η άπελπις προσπάθεια του θορυβημένου Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα. Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα, ανεπιτυχώς