Η κυβέρνηση από τον στρουθοκαμηλισμό στην ομολογία - Free Sunday
Η κυβέρνηση από τον στρουθοκαμηλισμό στην ομολογία

Η κυβέρνηση από τον στρουθοκαμηλισμό στην ομολογία

 Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο έγινε όταν ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να μιλήσει σε σχολείο στην Κομοτηνή.

Το επεισόδιο προέκυπτε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης είπε στον κ.Ερντογάν «άλλα είχαμε συμφωνήσει κύριε Πρόεδρε».

Όμως, η κυβέρνηση το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας πως «κανένα διπλωματικό ζήτημα δεν υφίσταται στη Θράκη όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος».

Λογικά πρέπει να είναι έτσι, διότι το προηγούμενο βράδυ, την Παρασκευή δηλαδή, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «δεν είναι προκλητικό να μιλήσει σε ένα σχολείο ο κ. Ερντογάν, καθώς στο παρελθόν Έλληνες πρωθυπουργοί έχουν μιλήσει σε σχολεία ομογενών».

Δηλαδή οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι, όπως το έχουν κάνει Έλληνες πρωθυπουργοί, ο Τούρκος πρόεδρος την επόμενη ημέρα θα μιλήσει σε σχολείο ομογενών ΤΟΥ.

Τι διαφορετικό είπε ο Ερντογάν, όταν αναφερόταν σε ομοεθνείς του και χαρακτηρίστηκε συλλήβδην προκλητικός;

Μπορεί να εφαρμοστεί μία πολιτική, την οποία δεν πιστεύουν αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν; Όχι, αυτό είναι αδύνατο και δεν αφορά μόνο τη σημερινή κυβέρνηση.

Είναι απαραίτητο να σταματήσει ο στρουθοκαμηλισμός. Ο πόλεμος των χαρακωμάτων δεν είναι μόνο αδιέξοδος, δείχνει και ηττοπάθεια!