Αναζητώντας το άλλοθι μιας ακόμη κωλοτούμπας - Free Sunday
Αναζητώντας το άλλοθι μιας ακόμη κωλοτούμπας

Αναζητώντας το άλλοθι μιας ακόμη κωλοτούμπας

Σύμφωνα με όσα μάθαμε χθες από τον υπουργό Εξωτερικών, «αν υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός και αναφορά της Μακεδονίας στα σλάβικα, ο Υπουργός Άμυνας θα συμφωνήσει».

Κοινώς, δηλαδή, αν η Μακεδονία γράφεται στα Σλαβικά, είναι άλλη Μακεδονία.

Η πρώτη εύκολη ερμηνεία είναι ότι ορισμένοι σε αυτήν την χώρα έχουν παρανοήσει και κινδυνεύουν να το μεταδώσουν και στους υπόλοιπους.

Η δεύτερη είναι ότι εκείνο το κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που έπαιξε με τα πατριωτικά συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού κατεβάζοντάς τον στους δρόμους, προσπαθεί να βγει από το κάδρο της πατριωτικότητας.

Κοινώς, δηλαδή, δεν τους ενδιέφερε το όνομα. Οι ψήφοι τους ενδιέφεραν.

Κάποιοι μείναν στην πολιτική ζωή του τόπου, πουλώντας Μακεδονία. Τώρα θέλουν να μείνουν στην εξουσία πουλώντας τη Μακεδονία, στο όνομα της οποίας έκαναν καριέρα.

Και για να πετύχουν το πρώτο, φανάτισαν έναν λαό ολόκληρο, τον οποίο τώρα πρέπει να πείσουν οι ίδιοι ότι έκανε λάθος.

Τώρα δεν ψάχνουν λύση, άλλοθι ψάχνουν! Και γι' αυτό εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια. Όσο συμβαίνει αυτό, δεν θα υπάρξει λύση, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία στο όνομα.

Άλλωστε καμία λύση στο όνομα δεν έχει περιθώριο να βελτιώσει πολύ όσα είχαν γίνει στο μεταξύ στην οικονομία και τον πολιτισμό, παρά το πρόβλημα με το όνομα.