Από την επίθεση Μπουτάρη στην υποψηφιότητα Ψωμιάδη - Free Sunday
Από την επίθεση Μπουτάρη στην υποψηφιότητα Ψωμιάδη

Από την επίθεση Μπουτάρη στην υποψηφιότητα Ψωμιάδη

Πολλά συζητήθηκαν χθες αναφορικά με την γενοκτονία των Ποντίων. Εκείνο το οποίο όμως δεν συζητήθηκε καθόλου αν και ήταν πολύ πρόσφατο, ήταν το περυσινό επεισόδιο στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης με τη βάρβαρη επίθεση κάποιων στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, σε μία εκδήλωση για τη γενοκτονία.

Εφέτος τα περυσινά επεισόδια δείχνουν τόσο παλιά, όσο και η γενοκτονία. Είναι σαν να είχαν συμβεί στο απώτατο πολιτικό παρελθόν παρά το γεγονός ότι η πολιτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια κινήθηκε σε αυτόν τον αστερισμό. Δηλαδή της συνεργασίας της κεντροαριστεράς κόντρα στην ακροδεξιά κλπ.

Όσοι “συγκινήθηκαν” από εκείνες τις διεργασίες, αντιλαμβάνονται ότι επρόκειτο για τη συνήθη ΣΥΡΙΖΑϊκή ρητορεία της μίας φοράς.

Για την ατζέντα της δημοσιότητας των ολίγων ημερών, αν όχι ωρών, που μετά περνάει στα πολιτικά αζήτητα.

Χωρίς ειρμό και πολιτικό στόχο με μόνη επιδίωξη την απλοϊκή ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους “καλούς” και της ΝΔ με τους “κακούς”.

Ένα ακόμη επεισόδιο στην ατελείωτη σειρά αυτοτελών επεισοδίων έτσι ως έτυχε που κατά την γνώμη τους δικαιολογεί την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Όσο δε για την επίθεση, ο Ψωμιάδης, ο οποίος περίπου επίσημα καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μπουτάρη ως ηθικός αυτουργός, απαλλάχθηκε ηθικά από τον ίδιο τον Μπουτάρη για να μην δυσχερανθεί η υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές και έχει έναν αντίπαλο λιγότερο στα δεξιά ο Ταχιάος. Αυτό δεν το ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.