Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκρουση με την κοινωνία κι όχι την κυβέρνηση - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκρουση με την κοινωνία κι όχι την κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκρουση με την κοινωνία κι όχι την κυβέρνηση

Να λήξει η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ ζήτησαν χθες με δηλώσεις τους, βουλευτές και ακαδημαϊκά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Έχουμε καλέσει να αποχωρήσουν να λυθεί ειρηνικά η υπόθεση", ανέφερε η κ. Νοτοπούλου ενώ οι πεντε ακαδημαϊκοι, μέλη της Συγκλήτου, εξέφρασαν την πεποίθησή τους  ότι "αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή".

Μάλιστα πρότειναν ως λύση μια κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης στην οποία θα συμμετέχουν η Σύγκλητος, το συνδικάτο των πανεπιστημιακών ΕΣΔΕΠ, ο  Σύλλογος Υπαλλήλων, και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, δηλαδή περίπου 130.000 άνθρωποι.

Μόνο που κανένας δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί τώρα μπορεί να γίνει η εκκένωση ειρηνικά και με ακακαδημαϊκα κριτήρια και δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Προφανώς η αλλαγή στάσης συνδυάζεται με την παρουσία της αστυνομίας.

Προφανώς η κυρία Νοτοπουλου δεν κατανοεί  ότι αν καταφέρει να βγάλει με ειρηνικά μέσα τους φοιτητές, χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, δηλαδή χωρίς την "κατάργηση του νόμου Κεραμεως" και χωρίς "νίκη του Δημήτρη Κουφοντινα" σημαίνει ότι παραδέχεται ότι τους επηρεάζει.

Κι αν δεν τα καταφέρει να τους βγάλει θα σημαίνει ότι νόμιζε λάθος ότι μπορεί να τους επηρεάσει.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε οτι μπήκε στο κάδρο της κατάληψης, χωρίς κανένας να τους έχει καλέσει.

Κατάλαβαν όμως ότι δεν μεσολαβούν ανάμεσα σε 100000 φοιτητές και την κυβέρνηση αλλά αναμέσα σε 50 που δηλώνουν αναρχικούς και την κοινωνία που έχει απορρίψει κατηγορηματικά τέτοιες "μέθοδες πάλης";

Είτε αδειάσει η πρυτανεία, είτε όχι...