Η βίαιη ανανέωση της ηγεσίας του οργανωμένου εγκλήματος - Free Sunday
Η βίαιη ανανέωση της ηγεσίας του οργανωμένου εγκλήματος

Η βίαιη ανανέωση της ηγεσίας του οργανωμένου εγκλήματος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος δεν βρίσκεται απο χθες στον κοσμο των ζωντανών. Προφανώς ήταν κάτι που δεν είχε αποκλείσει ως ενδεχόμενο και ο ίδιος όσο ήταν εν ζωή. 

Αλλιώς δεν θα έπαιρνε αυξημένα μέτρα προστασίας για να το αποτρέψει.

Χθες δεν ήταν η πρώτη απόπειρα σε βάρος του. Του είχε συμβεί και πριν από τέσσερα χρόνια και μάλιστα μέσα στη φυλακή. Δικάστηκαν οι δράστες;

Η σχέση της αστυνομίας με τον κόσμο της "νύχτας" είναι μια σχέση που κρατάει από τότε που υπάρχει αστυνομία. Διότι οργανωμένο έγκλημα υπήρχε και πριν.

Στην Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματική. Αν ήταν, θα είχε εξιχνιαστεί έστω μια πράξη από την βίαιη ανανέωση της ηγεσίας του οργανωμένου εγκλήματος. Αλλά δεν εξιχνιαστηκε καμία. 

Η ηγεσία της αστυνομίας, πολιτική και υπηρεσιακή πρέπει να απαντήσει σε αυτό. Δεν μπορεί ο υπουργός να πανηγυρίζει για την εξάρθρωση της συμμορίας των χουλιγκανων που δολοφόνησε τον Άλκη ή της υπόθεσης της Πάτρας, αλλά να μην έχει καμία ερμηνεία γιατί έχουν αλληλοεξοντωθει δύο γενιές ηγετών της Greek Mafia χωρίς ούτε μια σύλληψη.

Διότι αυτό δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν κάποιοι σε αυτήν την χώρα που ανεπισήμως δουλεύουν με δικούς τους νόμους και δικούς τους κανόνες.

Δεν μπορεί ο υπουργός να επικαλείται τον επαγγελματισμό της αστυνομίας ala carte 

Εκτιθεται ο ίδιος κι εκθέτει την αστυνομία.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια για κατοχή όπλων, ανάμεσα στα οποία και αστυνομικός εξοπλισμός.

Δικάστηκε ποτέ;