Στα 25 χιλιόμετρα η έκταση της φωτιάς στην Αττική - Καίγονται Ζάκυνθος και Αμαλιάδα - Free Sunday
Στα 25 χιλιόμετρα η έκταση της φωτιάς στην Αττική - Καίγονται Ζάκυνθος και Αμαλιάδα

Στα 25 χιλιόμετρα η έκταση της φωτιάς στην Αττική - Καίγονται Ζάκυνθος και Αμαλιάδα

Στα 25 χιλιόμετρα φτάνει η μεγάλη όπως την χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλίρη, περίμετρος της φωτιάς που κατακαίει την Αττική από χθες το απόγευμα ενώ ένας άνδρας αγνοείται και μία γυναίκα φερεται αεγκλωβισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες καόιγεται και το μοναστήρι του προφήτη Ηλία στο Καπανδρίτι.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο, πήγε στο Βαρνάβα και οι φλόγες κατευθύνονται προς το Σέσι Γραμματικού και το Καπανδρίτι και όπως είπε, η κυρία Μαλίρη, σε καμία στιγμή η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό μερικό έλεγχο προσθέτοντας ότι δυνάμεις πυρόσβεσης υπάρχουν σε όλο το μήκος του μετώπου.

«Καίγονται τα πάντα» δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, η οποία διευκρίνισε ότι το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία και ότι οι κάτοικοι της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό, όπου για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις και έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού που είναι ασφαλής από το πύρινο μέτωπο.

 Στη Ζάκυνθο


Στη Ζάκυνθο, η φωτιά καίει για τέταρτη μέρα με νέα μέτωπα, το τελευταίο από τα οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, εμφανίστηκε στην περιοχή Παλιό χωριό του Δήμου Αρτεμισίου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το μέτωπο αυτό ήρθε να προστεθεί στα δώδεκα ενεργά μέτωπα στο νησί καθώς είχαν ξεσπάσει δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Κάμπι και Άγιος Νικόλαος ενώ νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής είχε ξεσπάσει μια ακόμη πυρκαγιά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι. 

Την πυροσβεστική ανησυχεί το μέτωπο στον Αγαλά όπου καταγράφονται και ισχυροί άνεμοι και χθες Κυριακή το απόγευμα κάηκε ένα σπίτι, περίπου 100 μέτρα από τον κύριο οικισμό του Αγαλά.

Ο δήμαρχος της Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται για εμπρησμό.

«Είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο, το νησί μας είναι πανέμορφο και γι αυτό θέλησαν να την κάψουν», είπε ο κ.Κολοκοτσάς,

Χθες Κυριακή έφτασαν στο νησί ακόμα έξι οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Μέχρι τις εννέα το βράδυ την επιχείρηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέδραμαν με συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος ένα ελικόπτερο σινούκ του στρατού, ένα ελικόπτερο έρικσον και ένα αεροσκάφος τύπου πετζετέλ

Να κηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Κάλαμο, ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής.

Στην Αμαλιάδα, όπου εξακκολουθεί να καίει η φωτιά, εκκενώνεται το χωριό Ανάληψη